Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Žena poslala poštou manželovi pozdrav s hotovosťou. Pohľadnica dorazila, no peniaze tam neboli
Zdielať na

Žena poslala poštou manželovi pozdrav s hotovosťou. Pohľadnica dorazila, no peniaze tam neboli

HUMENNÉ / Policajti na Zemplíne vyšetrujú prípad zmiznutých peňazí. Žena ich spolu s pozdravom poslala svojmu manželovi do Humenného. Pohľadnica síce dorazila, no peniaze sa niekde na ceste z Nemecka do Humenného z obálky vyparili. Slovenská pošta radí v prípade posielania cením zásielku poistiť.

Podľa zistení polície list posielala pani, ktorá momentálne žije v Nemecku. Obálka bola adresovaná jej manželovi do Humenného. Z vyšetrovania vyplýva, že sa v nej mala nachádzať pohľadnica, no tiež hotovosť 300 eur. "Muž list našiel v schránke pri rodinnom dome. Bolo mu podozrivé, prečo je list prelepený priesvitnou lepiacou páskou, po jeho otvorení zistil, že sa v ňom nachádza len pohľadnica ale žiadne peniaze," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

"Slovenská pošta je pripravená na všetky požadované úkony v rámci poskytnutia súčinnosti. Zatiaľ takáto požiadavka nebola pošte predložená," informuje hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková. 

Polícia v tomto prípade začala trestné stíhanie, a to hneď v dvoch súvislostiach. Jednak pre prečin krádeže a tiež pre prečin porušovania tajomstva prepravovaných správ. "Zákon pre páchateľa stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody až na tri roky," hovorí Ligdayová. 

Podobnú skúsenosť má aj pani Božena. Tá posielala list ťažko chorému švagrovi, ktorý mal v tom čase narodeniny. "Idem mu poslať aspoň pozdrav, keď som ho vypisovala, dala som 50 eur, že urobím mu radosť. Poslala som prioritne, prvou triedou," hovorí odosielateľka Božena. 

Kým v prvom prípade prišiel aspoň pozdrav, hoci bez peňazí, švagor pani Boženy nedostal nič. "Keď si vybral tých 50 eur, aspoň pozdrav mohol oslávencovi poslať. Nikdy by ma v živote nenapadlo, že nájdu sa takí ľudia," hovorí odosielateľka Božena. 

Slovenská pošta upozorňuje, že bankovky, mince, drahé kovy, poštové známky a iné ceniny je povolené zasielať len v poistených zásielkach. "Na zaslanie a príjem peňazí do alebo zo zahraničia, alebo aj v rámci Slovenska, môžu klienti využiť službu Slovenskej pošty western union," hovorí Dorčáková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy