Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž z Nemecka vykradol Mobilné odberové miesto v Bytči. Ukradol všetky testy a notebook
Zdielať na

Muž z Nemecka vykradol Mobilné odberové miesto v Bytči. Ukradol všetky testy a notebook

BYTČA / Bytčianski policajti sa zaoberajú prípadom krádeže, ktorá skomplikovala život viacerým ľuďom. Podľa obvinenia ju má na svedomí 36-ročný Dennis. Je to muž, ktorý pochádza z Nemecka, ale momentálne žije so svojou priateľkou v Bytči.

Keď prišli do roboty dve mladé ženy, ktoré majú na starosti testovanie na koronavírus, hneď vedeli, že ich nastávajúca služba nebude jednoduchá. Mobilné odberové miesto v Bytči, kde pracujú, sa stalo terčom pre zlodeja. "Ako som vchádzala už dovnútra, dvere boli vypáčené, vošla som, nič tu nebolo, žiadne testy, ani notebook," hovorí zdravotníčka Nikola Kuzmiková. "Na dvore je poskladané staré lešenie, zobral tyč a pomocou nej vylomil tie dvere," hovorí zdravotníčka Alexandra Ivanková.

Samozrejme, okamžite privolali políciu. A prevádzka musela zostať zatvorená, až kým im kolegovia nepriviezli nové testy a notebook. "Bolo tu pár nahnevaných ľudí, ktorých sme nemohli otestovať a začali po nás kričať, že neveria, že tu nie je ani jedna palička," hovorí zdravotníčka.

Na vedľajšej budove je priemyselná kamera, ktorá dohliada na celý areál a zaznamenala priebeh tohto trestného činu. "Bolo presne vidieť, ako preskočil plot, chvíľu si zdriemol na tom makadame, potom sa postavil, zobral trubku z lešenia, vylomil zámok a do odpadkového vreca napratal všetko, čo sa zmestilo," hovorí zdravotníčka. 

Policajti teda mohli rýchlo odhaliť podozrivého Nemca. "Príslušník obvodného oddelenia obvinil 36-ročného muža z trestného činu krádeže," informuje hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová. A toto miesto Denis navštívil aj krátko pred krádežou. Dva dni predtým sa bol otestovať. "Som ho vytierala ako zdravotníčka, a asi si všetko obzrel, kde čo bolo," hovorí zdravotníčka. Obvinený muž je vyšetrovaný na slobode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy