Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nepríjemný zápach plynu znepokojil a vyhnal z bytov obyvateľov bytovky v Košiciach. Evakuovať museli desiatky ľudí
Zdielať na

Nepríjemný zápach plynu znepokojil a vyhnal z bytov obyvateľov bytovky v Košiciach. Evakuovať museli desiatky ľudí

KOŠICE / Množstvo ľudí skončilo v sobotu večer pred bytovkou. V Košiciach na sídlisku Nad jazerom nahlásili, že v bytovke uniká plyn a tak všetci v strachu vybehli von. Po troch hodinách sa mohli vrátiť do svojich bytov.

Nepríjemný zápach plynu znepokojil a vyhnal z bytov obyvateľov bytovky na Bukoveckej ulici. Evakuovať museli desiatky ľudí.

"Bolo cítiť plyn na chodbe veľmi dosť, ale odkiaľ nevieme. Susedia nám klopali na dvere aby sme vyšli vonku pretože je únik plynu takže čakáme a uvidíme aký bude záver," povedali miestni obyvatelia.

Až po príchode hasičov sa zistilo, že plyn uniká z dvoch fliaš, ktoré boli odložené v pivnici v suteréne. Išlo o bežné malé propanbutánové fľaše, ktoré sa využívajú napríklad pri varení. Podľa informácii z miesta udalosti k úniku mohlo dôjsť napríklad pri upratovaní pivnice keď sa nepatrne narušil úzáver.

"Bola zamorená pivnica a tak isto aj vestibul," uviedol veliteľ zásahu Peter Sninský.


Na miesto okamžite vyrazila aj havaríjna plynárenska služba, ktorá odstavila bytovku od plynu a s hasičmi skontrolovali priestory, ktoré bolo potrebné odvetrať.
"Konkrétne bolo vykonaných asi šesť meraní do nuly sa plyn držal len v rohoch pivníc," dodal Sninský.


Našťastie k žiadným zraneniam ani škodám pri večernej udalosti nedošlo. "Vzhľadom k tomu, že v danom prípade nedošlo k naplneniu skutkovej podstaty priestupku a ani trestného činu polícia vykonala iba asistenciu pre príslušníkov HaZZ," informoval policajný hovorca Jaroslav Ličák.

Obyvatelia bytovky sa mohli do svojich bytov vrátiť po takmer troch hodinách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy