Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Rušňovodič spozoroval muža na koľajisku. Rýchle brzdenie už nepomohlo
Zdielať na

Rušňovodič spozoroval muža na koľajisku. Rýchle brzdenie už nepomohlo

BRATISLAVA / Ďalší vyhasnutý život na vlakovom koľajisku. O život prišiel neznámy muž v strednom veku. Tragédia sa stala ráno v hlavnom meste. Cestujúcim z vlaku pomáhali policajti.

K tragickej zrážke vlaku s mužom došlo okolo pol 9 ráno. Vlak smeroval do Bratislavy, keď sa na Vrakúnskej ceste pred ním zjavil neznámy muž. Ten sa mal po koľajniciach prechádzať. V momente keď sa k nemu kolos blížil sa mu mal dokonca otočiť chrbtom. Rušňovodič rozbehnutý vlak nemal šancu zastaviť. Muž zrážku neprežil a jeho nehybné telo zostalo ležať pod jedným z vagónov.  "Rušňovodič bol na mieste podrobený dychovej skúške, ktorá požitie alkoholických nápojov vylúčila," uviedla policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

Vlaky v úseku niekoľko desiatok minút nepremávali. Keďže sa nehoda stala už v mestskom úseku pasažieri mohli za asistencie polície z vozňov vystúpiť. Nemuseli tak dlhé hodiny stráviť vo vlaku."Kvôli nehodovej udalosti boli odrieknuté dva vlaky. Zmeškaných bolo 5 vlakov v rozmedzí 4 - 180 minút. V úseku Senec - Bratislava Petržalka, nebola v čase nehodovej udalosti zabezpečená náhradná autobusová doprava," informovala hovorkyňa železníc Ria Feik Achberegerová.


"Ďalšie okolnosti prípadu sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. Poverený príslušník Odboru železničnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala policajná hovorkyňa Martiniaková.

Aj počas toho, ako policajti dokumentovali nehodu sa po koľajisku len niekoľko desiatok metrov od miesta tragédie premávali chodci. Tí si nezmyselne skracovali svoju cestu. Výnimkou nebol ani tento cyklista. Pod kolesami vlakov len v Bratislavskom kraji pritom od začiatku roka vyhaslo už 9 ľudských životov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy