Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mladá rodina z Popradu prišla o všetko. Po požiari bytu prosí o pomoc
Zdielať na

Mladá rodina z Popradu prišla o všetko. Po požiari bytu prosí o pomoc

POPRAD / Mladá rodina z Popradu prišla o všetko. Žila v byte na siedmom poschodí, ktorý v utorok podvečer zničil požiar. O chvíľach hrôzy nám porozprávala mama malých detí. Tie sa v stredu vrátili z nemocnice.

"Nemáme z čoho žiť, nemáme si čo obliecť, nemáme nič. Všetko je preč," vyslovila Mária, ktorá cez slzy spomína na utorkové nešťastie. Za pár minút mladá rodina stratila domov.

Otec Tomáš dostal rodinu z bytu. Po príchode hasičov bol otrasený pri vchode do bytovky. "Ako som šiel do izby, už bola v plameňoch. Ešte som postel prevrátiľ naopak. Celé ruky mám spálené," povedal.

"On nás chytil za ruky a rýchlo nás vyviedol von, aby sme sa nenadýchali a nedajbože by sa niečo stalo. Neviem ako, som zobrala deti a dala im ruku na ústa. Utekali sme a zobrali nás susedia za čo im veľmi ďakujem,"  uviedla mama Mária.

Detská izba zhorela do tla. Tri a pol ročný Dominik a polročná Sandra prišli nielen o svoje obľúbené hračky, ale aj o všetky veci. V stredu ich prepustili z nemocnice, chlapček odišiel s otcom k starým rodičom, dievčatko ostalo s mamkou. "Ďakujem všetkým, ktorí nám pomohli. Aj tým, čo dali pre chlapca veci aj pre dcérku,"  podotkla Mária.

Do zničeného bytu sa pre veľké škody vrátiť nemôžu. V byte žili v podnájme 4 roky, teraz rodinu prichýlila Máriina sestra. K príčine sa vyjadriť nevie a spomína na to, že sa jej v detskej izbe nepozdávala elektrická zásuvka, vraj zaiskrila. Vysšetrovatelia nevylúčili ani neodbornú manipuláciu s otvoreným ohňom. 

Presná príčina stále známa nie je. Ako sme sa dozvedeli, vyšetrovatelia odobrali vzorky a poslali na expertízu, pričom preverujú viaceré verzie. Čo bude s rodinou však zatiaľ nevedno. "Najviac strechu nad hlavou, aby som mala ísť kde s deťmi. Ak niekto bude chcieť a mať zlaté srdiečko, nech nám prídu pomôžu budeme na Murgašovej ulici zatiaľ u sestry," uzavrela Mária.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy