Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hrozivý pád z výšky: Zber marhúľ sa pre Štefana skončil nešťastne
Zdielať na

Hrozivý pád z výšky: Zber marhúľ sa pre Štefana skončil nešťastne

JESTICE / Zber marhúľ sa skončil veľmi nešťastne. Muž spadol z päť metrovej výšky a zostal bezvládne ležať na zemi. Tak ho tam našli príbuzní. Išlo však o ťažko dostupný terén, pre pacienta preto priletel záchranársky vrtuľník.

​Starší muž mal podľa našich zistení odísť z domu už o desiatej predpoludním. Keďže sa dlho nevracal, príbuzní sa ho vybrali hľadať. 63-ročný Štefan im zrejme pred odchodom oznámil, že ide do ovocného sadu neďaleko dediny. Tam ho nakoniec aj našli. Tesne pod vrcholom strmého kopca ležal v bolestiach na zemi. "Operačným strediskom sme boli vyslaní k spadnutej osobe v nedostupnom teréne," vyjadril sa Ivan Horváth, veliteľ zásahu HaZZ Rimavská Sobota.

Rimavskosobotskí hasiči preto prišli na miesto so štvorkolkou. Pozemní záchranári však už boli na mieste, do ťažkého terénu vyšli za pacientom pešo. Na miesto už smerovali aj leteckí záchranári. "Po neodkladnom vzlete smeroval záchranársky vrtuľník do určenej oblasti, kde sa v ťažko dostupnom teréne nachádzal muž po páde zo stromu z výšky približne piatich metrov," uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Lekára k zranenému mužovi spustili lanom. Štefan bol síce pri vedomí, no mal veľmi silné bolesti. Po tom, ako ho lekár prezrel, naložili ho na board a na lane preniesli na neďalekú lúku. Tam ho ošetrili a naložili do vrtuľníka. "S vykĺbeným ramenom a s podozrením na zlomeninu bedra bol v stabilizovanom stave prevezený do fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici," dodala Hopjaková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy