Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Patrik mal niekoľko rokov predávať drogy. Na súde tvrdil, že je eso a ľuďom len pomáhal
Zdielať na

Patrik mal niekoľko rokov predávať drogy. Na súde tvrdil, že je eso a ľuďom len pomáhal

TRENČÍN / Na Okresný súd v Trenčíne v pondelok eskortovali muža, ktorého policajti obvinili z drogovej trestnej činnosti. Niekoľko rokov mal predávať marihuanu, za čo mu teraz hrozí až 15 rokov za mrežami. Obvinený muž bol mimoriadne zhovorčivý.

​24-ročný Patrik, ktorého policajti obvinili z drogovej trestnej činnosti, vystúpil z auta v dobrej nálade a ku všetkému sa hneď priznal. "Ja necítim vinu, ja som najväčší díler, eso," povedal obvinený Patrik. Policajti u neho doma zaklopali v piatok. Sledovali ho dlhší čas a vedeli, že predáva marihuanu. Tú u neho aj našli. "Podľa predbežného vyjadrenia kriminalisticko-expertízneho ústavu bola v sušenom rastlinnom materiáli zistená prítomnosť účinnej látky tetrahydrokanabinolu v množstve, ktoré je spôsobilé po aplikovaní ovplyvniť psychiku užívateľa," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková.

Marihuanu mu podľa jeho slov vozili zo susedného Česka. Prezradil nám, že ju ukrýval u starého otca a predával množstvu ľudí. "Asi 50-tim som predával marihuanu a veľa. Klamal som, že mi to robilo 500 eur mesačne, aj  2 500," vyjadril sa obvinený Patrik. "Zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť 825 bežných jednotlivých dávok drogy," ozrejmila Adámiková. "Ja necítim vinu, ja som tým ľuďom pomáhal, oni pomáhali mne. Ja nepôjdem do roboty, na to som sa nenarodil," myslí si obvinený Patrik.

Predajom drog sa podľa jeho slov živil štyri roky. Jeho kšefty ale prekazili policajti a sudkyňa, ktorá ho poslala do väzby. "Sudca ho vzal do väzby, lebo je tu obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti a bude sa vyhýbať," uviedol Roman Tarabus hovorca Krajský súd Trenčín. "Súd upozornil nápravný ústav na jeho samovražedné sklony," dodal Tarabus. V prípade, že ho súd uzná za vinného, mu hrozí až 15 rokov za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy