Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Syn sa pokúsil zabiť nožom vlastného otca. Mladík sa vraj zastal matky, ktorú otec dlhé roky týral
Zdielať na

Syn sa pokúsil zabiť nožom vlastného otca. Mladík sa vraj zastal matky, ktorú otec dlhé roky týral

KOŠICE / Krvavá rodinná dráma sa odohrala vlani v októbri v rodinnom dome vo Vyšnej Kamenici. Syn s otcom sa najskôr mali hádať, potom chytil Frederik nôž a svojho otca niekoľkokrát bodol do rôznych častí tela. Prípad je už na súde.

24-ročný Frederik po predchádzajúcej hádke bodol svojho otca až 7-krát do tváre, krku, brucha a hrudníka. K jeho smrti nedošlo len vďaka rýchlemu zásahu záchranárov.

K celému činu sa syn priznal, oľutoval a svoje konanie vysvetlil. Za celou drámou bolo podľa neho dlhoročné tyranie matky zo strany otca. Aj v daný večer mal na ňu slovne zaútočiť a nadávať jej. Frederik sa matky zastal. Vraj to bol otec, ktorý prvý zaútočil a chcel ho udrieť. V tom momente chytil Frederik nôž a svojho otca bodol niekoľkokrát do rôznych časti tela.

Keď si uvedomil čo sa stalo, okamžite zavolal záchranku

"Pacienta k nám priniesli s viacerými bodnými ranami a preto musel byť operovaný," informovala hovorkyňa UNLP Košice Ivana Vaněková. Obvineného muža ihneď po incidente zadržali policajti a umiestnili ho do cely policajného zaistenia. "Krajský vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby a vyšetrovací spis s podnetom na väzobné stíhanie predložil prokurátorovi Krajskej prokuratúry v Košiciach," informovala hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová. 

Keďže skutok bol spáchaný na chránenej osobe - otcovi a v čase vyhláseného núdzového stavu, trest mal byť podstatne vyšší.

Hoci Frederikovi hrozil trest 20 až 25 vo väzení alebo doživotie, prokurátor vzhľadom na okolnosti navrhol mimoriadne znížiť trest. Sudca Okresného súdu poslal Frederika na 8 rokov do väzenia so stredným stupňom stráženia. Po odpykaní ho čaká ročný ochranný dohľad.

K verdiktu sa žiadna z procesných strán nevyjadrila a tak rozsudok je teda neprávoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy