Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Muž spadol zo štvormetrovej výšky a zavalila ho suť. Pri búraní budovy sa s ním odtrhol balkón
Zdielať na

Muž spadol zo štvormetrovej výšky a zavalila ho suť. Pri búraní budovy sa s ním odtrhol balkón

BUDČA / Záchranné zložky v piatok ráno pomáhali 43-ročnému mužovi, ktorého zavalila stavebná suť. Nešťastie sa stalo v obci Budča pri Zvolene, počas búrania starej budovy. S mužom sa odtrhol balkón, na ktorom stál. S mnohými zraneniami skončil v banskobystrickej nemocnici.

Nešťastie sa stalo v Budči  počas búracích prác, muž spadol zhruba zo 4 metrovej výšky. "Čistili sme tehly, počuli sme ako dačo rachlo na zem. Videli sme kopu dymu a došlo nám, že chlap leží pod balkónom," povedal svedok udalosti.

"Zrejme balkón ako sa odtrhol keď ho chcel dať dolu," okomentoval situáciu sused.

43-ročný majiteľ budovy stál práve na balkóne, ktorý sa odtrhol. Muž dopadol na cestu, kde ho zavalilo. Spod ťažkých kusov muriva zo zrúteného balkóna sa nevedel dostať.

 "Kúsok sme balkón nadvihli aby sme to odľahčili," uviedol svedok.

"Nevedeli ho dostať odtiaľ kamaráti, chceli to nadvihnúť a zrejme mal pri sebe telefón," vysvetlil sused.

Na mieste zasahovalo 6 hasičov zo Zvolena. K mužovi sa dostali pomocou techniky a vyslobodili ho. "Muž bol zavalený časťou konštrukcie dolnými končatinami. Osobu sme vyprostili za pomoci pneumatických vankúšov a bola odovzdaná záchrannej službe," povedal hasič Ľubomír Uhrín.


Muža, ktorý pri zavalení utrpel viacnásobné poranenia tela po ošetrení previezli do nemocnice v Banskej Bystrici. Mal však obrovské šťastie, že takýto pád neskončil tragicky. Okolnosťami nešťastia sa už zaoberá polícia. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví a prípad je v štádiu vyšetrovania," uzavrela policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy