Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Po nehode videli ľudia šokovanú tehotnú ženu a rozbité auto. Hľadali vodiča, jeho mŕtve telo objavili v kríku
Zdielať na

Po nehode videli ľudia šokovanú tehotnú ženu a rozbité auto. Hľadali vodiča, jeho mŕtve telo objavili v kríku

ŠVEDLÁR / Šokovaná tehotná žena a rozbité auto, v ktorom nebol vodič. Takýto pohľad sa naskytol dvom mladým ľuďom, ktorí vybehli z domu na cestu. Večerná jazda sa skončila tragédiou. 26-ročný muž vyrazil s tehotnou priateľkou zo Švedlára, no necelý kilometer za dedinou skončilo auto mimo cesty.

​Obyvatelia neďalekého domu počuli iba rev motora, šmyk a niekoľko nárazov. Tušili, že je zle. Po príchode na miesto sa im to potvrdilo. "Našli sme tu spolujazdkyňu, stála pri zvodidlách, volala nás o pomoc. Potom sme vypli motorové vozidlo, pre istotu. Bolo naštartované. A začali sme hľadať so spolucestujúcimi, ktorých sme si zastavili, aby nám pomohli, šoféra," hovorí záchranca Martin Dravecký. V kabíne zničeného auta nebol. Ani na lúke vedľa.

Mužove telo našli až pár metrov za autom v hustom kroví

"Bohužiaľ nenahmatali sme mu pulz, nedýchal," hovorí Dravecký. Tehotná žena vyviazla z nehody bez zranenia. Skontrolovali ju záchranári. Taktiež ju následne previezli do nemocnice na pozorovanie. Čo sa presne na ceste stalo spočiatku nik netušil. Priami svedkovia nehody nie sú. Podľa polície vodič zrejme neprispôsobil rýchlosť jazdy svojím schopnostiam. S autom vyletel z cesty. "Prešiel na trávnatú časť, kde narazil do trávnatej časti a kameňa. Vozidlo sa potom pravdepodobne prevrátilo cez strechu a skončilo v lesnom poraste. Pri rotácii vozidla vodiča pravdepodobne vymrštilo z auta," informuje hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová. 

Podľa predbežných zistení vodič pravdepodobne nebol počas nehody pripútaný

Čo sa presne na tejto ceste stalo, bude musieť zistiť súdny znalec spolu s policajnými vyšetrovateľmi. Či bol vodič pod vplyvom návykových látok určí až pitva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy