Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Policajná naháňačka: Muž podozrivý z rozsiahlej trestnej činnosti ohrozoval desiatky vodičov
Zdielať na

Policajná naháňačka: Muž podozrivý z rozsiahlej trestnej činnosti ohrozoval desiatky vodičov

ŽABOKREKY NAD NITROU / Policajti z obvodného oddelenia v Partizánskom zastavovali v Žabokrekoch nad Nitrou auto, v ktorom sa mal viesť muž podozrivý z trestnej činnosti. Ten ale začal pred nimi unikať. Počas naháňačky unikajúce auto ohrozovalo desiatky ďalších vodičov.

​Osobné auto, ktoré unikalo pred hliadkou, nakoniec vodič nasmeroval do jarku a skončilo s odtrhnutou olejovou vaňou. Všetko ale začalo o desať kilometrov skôr. "V popoludňajších hodinách policajti predpísaným spôsobom zastavovali osobné auto, pričom vodič mal pokračovať v jazde," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková. Policajti mali podozrenie, že vodič kradol v jednej z firiem. V aute mal mať naložený aj lup. Zastaviť však odmietal. Po frekventovanej ceste sa rútil veľkou rýchlosťou. Ohrozoval ostatných vodičov. Policajtom sa chcel schovať, no nepodarilo sa mu to. "Zastaviť ho mala v obci Rajčany technická chyba na pneumatike," ozrejmila Adámiková.

Vodič najskôr odmietal vystúpiť z auta. Policajti ho ale spacifikovali a nasadili mu putá. "Pri kontrole policajti zistili, že vodič má zadržaný vodičský preukaz a zákaz viesť vozidlá," vyjadrila sa  Adámiková. Vodičský preukaz mu naposledy zadržali preto, lebo šoféroval pod vplyvom drog. Inak tomu nebolo ani tentoraz. "Laboratórnym vyšetrením sa potvrdila prítomnosť v krvi amfetamínu, metanfetamínu a extázy," povedala  Adámiková. "Prokurátor podal návrh na väzbu pre obvineného, pretože je tu obava, že bude pokračovať v páchaní trestnej činnosti," uviedol Marián Sipavý, Krajská prokuratúra Trenčín.

Policajti našli v aute množstvo náradia. Teraz musia zistiť, či nepochádza z trestnej činnosti. "Policajti obvinil 39-ročného muža z okresu Partizánske z prečinu marenia úradného rozhodnutia," vyjadrila sa Adámiková. Auto mu navyše po naháňačke okamžite zaistili. Rozhodol o tom prokurátor. "V inej trestnej veci dal prokurátor návrh na zhabanie auta, nakoľko bolo použité na páchanie trestnej činnosti," dodal Sipavý. Podľa informácií TV JOJ z prostredia polície je muž podozrivý z rozsiahlej trestnej činnosti. Muži zákona vyhodnocujú dôkazy a páchateľ zostáva za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy