Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Nočné kúpanie vo vodnej nádrži Tajch skončilo tragicky pre 29-ročného muža
Zdielať na

Nočné kúpanie vo vodnej nádrži Tajch skončilo tragicky pre 29-ročného muža

Archívne video

NOVÁ BAŇA / Ďalšie letné kúpanie, ktoré sa skončilo tragédiou. Na tajchu pri Novej Bani prišiel o život 29-ročný muž. S kamarátmi trávili voľný deň pri vode. Osudným sa mu stalo skákanie z móla. Viac sa nad hladinu nevynoril.

Nezvestnosť 29-ročného muža z Novej Bane nahlasovali jeho kamaráti ešte v piatok večer. Partia sa kúpala na Tajchu za mestom. Mladí muži podľa svedkov skákali do vody z móla.

"Dva razy skočil, raz sa vynoril a druhýkrát už nevyšiel,"
opísal miestny rybár, ktorý v nočných hodinách na mieste lovil ryby.

Ľudia počuli krik, kamaráti na mladého muža volali, no neozýval sa im. Navyše už bola tma a na hladine ho nikde nevideli.

"V noci sme prijali sme oznámenie, že v jazere tajch sa utopil 29 ročný muž, hasiči a policajti z Novej Bane začali po mužovi pátrať už v noci," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová.



V pátraní pokračovali aj od sobotného rána. Na hladine bol hasičský čln, dno Tajchu prehľadávali potápači z Rimavskej Soboty. "Pomocou sonaru sme prehladali hladinu. Vytýčili sme si určité miesta, kde nám sonar ukázal, že by sa osoba mohla nachádzať," uviedol hasič Július Siviček.

Pátracia akcia sa skončila po 5 hodinách, telo našli niekoľko metrov od brehu. "Polícia začala trestné stíhanie pre  prečin usmrtenie," skonštatovala policajná hovorkyňa.

Podľa svedkov partia pri vode popíjala. Zrejme aj alkohol zohral pri nešťastí úlohu.  "Určite pili, mali tam aj pálenku. Tam bolo veľa bahna po dažďoch, to keď sa tam zapichol do bahna, to je koniec,"  okomentoval rybár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy