Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Objednávka úkladnej vraždy: Žena chcela dať zlikvidovať svojho manžela a matku
Zdielať na

Objednávka úkladnej vraždy: Žena chcela dať zlikvidovať svojho manžela a matku

NOVÉ ZÁMKY / Mrcha, to bol krycí názov akcie Národnej kriminálnej agentúry v Novozámockom okrese. Vyšetrovateľ podozrivé ženy obvinil z pokusu o úkladnú vraždu. Cieľom mala byť podľa polície matka jednej z nich.

"Bolo tu milión áut krížom krážom. Ja som pozerala von oknom a myslela som si, že je to havária. Zrazu začali vyskakovať kukláči a brali niekoho v putách," povedala susedka. 

V sobotu na pravé poludnie príslušníci NAKA odviezli z Gbeliec dve ženy. Jedna z nich si vraj mala objednať fyzickú likvidáciu vlastnej mamy. "Počas akcie sme zadržali dve osoby. Konkrétne I. P. z Dvorov nad Žitavou a R. S. z Nových Zámkov. Vyšetrovateľ ich už obvinil z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu prípravy," uviedol hovorca Policajného prezídia SR Michal Slivka. 

Všetko sa to vraj malo udiať kvôli majetku a peniazom. Zlikvidovaní mali byť mama a jej manžel. "Obvinená osoba mala hľadať spôsob na ich fyzickej likvidácie. Aktívne ju mala podporovať podporovať druhá obvinená osoba R. S.," povedal Slivka. Podľa vyjadrenia polícia mala vraj 49 ročná žena chcieť špinavú robotu nechať na niekoho iného.

Ako svedka vypočuli aj susedku, ktorá síce žije v zahraničí a domov prišla len pred pár dňami, ale ako deti s obvinenou spolu vyrastali v susedstve. "Lebo predtým mi volala, bola u mňa na návšteve tak asi za to. Neverím tomu, neviem ona tu nebývala, ona tu nechodila, oni sa nebavili, veď ona si odtiaľto zobrala aj brata. Od detstva im bolo robené zle," uviedla susedky. 

Vyšetrovateľ podal prokurátorovi špeciálnej prokuratúry podnet na návrh na vzatie oboch obvinených do väzby. "Sudca špecializovaného trestného súdu návrhu prokurátora čiastočne vyhovel a do väzby vzal obvinenú osobu I. P. Dôvodom bola obava, že by mohlo dôjsť k dokonaniu činu," dodal Slivka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy