Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Záchranárom počas zásahu niekto hodil do čelného skla kameň. Miestni tvrdia, že vinníkom je malý chlapec
Zdielať na

Záchranárom počas zásahu niekto hodil do čelného skla kameň. Miestni tvrdia, že vinníkom je malý chlapec

RAKÚSY / Záchranárom počas zásahu niekto na sanitke kameňom poškodil predné sklo. Stalo sa to v osade v Rakúsoch. Miestni tvrdili, že vinníkom je štvorročný chlapec.

​Záchranári v sanitke ošetrovali 60-ročnú pacientku, keď odrazu počuli ranu a zvuk praskajúceho skla. Nevedeli, čo sa stalo a báli sa útoku a tak zavolali políciu. "Zatiaľ neznámy páchateľ hodil kameň na čelné predné sklo auta, ktoré bolo odstavené pred jedným z tamojších rodinných domov," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Miestni obyvatelia ale vinníka určili, mal ním byť len štvorročný chlapec, ktorý sa s kamarátmi hral pri sanitke, práve on mal hodiť kameňom. "To on nechcel naschvál, ja ľutujem, čo spravil," hovorí matka chlapca. 

​Na mieste bola aj občianska hliadka, incident ich veľmi mrzí. "Zarážajúce na tom je to, že takáto agresivita sa prejavuje už u takýchto malých detí," hovorí lekár Viliam Dobiáš. Polícia prípad ešte neuzavrela, začala trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci. Škoda je takmer tisíc eur. Posádke sa nič nestalo. 

Od začiatku roka zaznamenali záchranári v rôznych kútoch Slovenska už šesť fyzických útokov

Patria sem aj hrubé slovné urážky a poškodzovanie zariadenia sanitky agresívnym pacientom. "Agresívne útoky voči posádke a voči materiálu záchrannej služby sú neprípustné. Netýka sa to len niektorých menšín, týka sa to celého spektra obyvateľstva," hovorí Dobiáš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy