Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tragédia na R1: Vodič zrazil muža, ktorý si chcel opraviť defekt na krajnici
Zdielať na

Tragédia na R1: Vodič zrazil muža, ktorý si chcel opraviť defekt na krajnici

NOVÁ BAŇA / Pri Novej Bani vyhasol život 46-ročného muža. Pri krajnici si chcel opraviť defekt, zrazilo ho auto, ktorého vodič už nestihol zareagovať. Muž zraneniam podľahol na mieste, vodiča odviezli záchranári do nemocnice.

Počas jazdy dostal defekt a to priamo na rušnej R1

Pre technické problémy zastavil pri krajnici, chcel ich vyriešiť sám. 46-ročného majiteľa auta ale zrazilo ďalšie prichádzajúce vozidlo. 33-ročný vodič auta si muža pri krajnici zrejme všimol príliš neskoro a nestihol už zareagovať. Záchranári robili všetko pre to, aby pomohli obidvom zraneným mužom. "Na mieste zasahujúce posádky ZZO ošetrili jedného zraneného, druhému sa žiaľ už nepodarilo pomôcť," informuje hlavný lekár OS ZZS SR Július Pavčo.

 Cesta bola neprejazdná, R1 na niekoľko hodín úplne uzavreli

Doprava bola ochromená, autá odkláňali na vedľajšie obchádzkové cesty, no mnohí uviazli na diaľnici v kolónach. "Môže sa komukoľvek stať porucha, tento tragický prípad by mal byť výstrahou," uviedla hovorkyňa KR PZ BB Petra Kováčiková. "Pri poruche treba opustiť vozidlo, dať vesty, ísť za krajnicu a dať trojuholník aspoň na 100 metrov," informuje z odťahovej služby v BB Peter Červenec. 

Dôležité je ihneď kontaktovať diaľničnú patrolu alebo políciu

"Zariadia aby to niekto označil a bolo to viditeľné a až potom sa venovať vozidlu," hovorí  Červenec. . 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy