Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Polícia odmieta vinu za smrť muža, ktorému príslušníci zákona kľačali na krku. Miestni hovoria o klamstvách
Zdielať na

Polícia odmieta vinu za smrť muža, ktorému príslušníci zákona kľačali na krku. Miestni hovoria o klamstvách

TEPLICE / Narastajú emócie a vášne pre smrť muža v českých Tepliciach. Zomrel po zákroku policajtov. Pitva vraj potvrdila, že jeho smrť spôsobilo predávkovanie drogami a nie pre ich zásah. Polícia na svoju obhajobu zverejnila video, na ktorom vidieť, čo sa dialo pred ich príchodom.

Polícia zverejnila zábery krátko pred zásahom. Muž sa váľa po zemi, potom pribieha k autu a snaží sa mu rozbiť bočné sklo. Podľa polície dôkaz že muž je pod vplyvom drog, a zomrel na následky drog, čo vraj potvrdila pitva.

"Súdnou pitvou bola vylúčená spojitosť medzi zákrokom, ktorý predchádzal jeho zadržaním a úmrtím," uviedol policajný hovorca Daniel Vítek.

"Proste boli to namyslení frajeri policajti, ktorí si myslia, že majú,"  povedala miestna obyvateľka.

Nie drogy, ale policajné brutalita, nám zabila kamaráta Stana Tomáša, vyhlasovali na teplickom sídlisku obyvatelia, ktorí ho poznali. "Ja ho poznám ako dobrého chlapca. Viem, že v minulosti bral drogy, potom prestal na nejaký rok a ak do toho upadol tiež znova neviem,"  dodala žena z Teplíc.

Na mieste tragédie vzniklo pietne miesto. Nachádza sa tam fotografia zosnulého ku ktorej ľudia chodia, zapaľujú sviečky a dávajú kvetiny. Víkendový zákrok, kedy policajti spacifikovali mladíka, ktorý ich údajne poškrabal a pohrýzol tým, že mu cez šesť minút kľačali na krku, napriek tomu že mal putá a následne v sanitke zomrel, má už státisíce zhliadnutí.

"Oni majú proste sedieť, to je úmyselná vražda a tí dvaja policajti s ním," ozvala sa miestna žena.

"Podľa predbežnej pitevnej správy bolo u muža zistené ovplyvnenie cudzorodou látkou zo skupiny amfetamínov a taktiež chorobné zmeny v tepnách srdca," skonštatoval policajný hovorca Vítek.

"Šesť minút kľačania na frajerovej krku a dusenie. To bol ten dôvod smrti!," vyhlásil kamarát nebohého.

Polícia sa podľa miestnych snaží prípad ututlať, dokonca údajne svedkom zabavila telefóny a zakázala im hovoriť s novinármi.

"Tí čo tu bývajú, že nesmú hovoriť inak budú trestaní. Moja rodina sa bojí. Preto nehovoria," povedala miestna obyvateľka Jarmila Fejerová. Chystajú sa taktiež demonštrácie, prvá v stredu a potom ďalšia v sobotu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy