Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Za vraždu tyranského otca hrozí mladíkovi výnimočný trest
Zdielať na

Za vraždu tyranského otca hrozí mladíkovi výnimočný trest

BRATISLAVA / Vražda otca a jeho družky, ktorá otriasla malou obcou pri Púchove, smeruje pred súd. 26-ročný Lukáš, ktorý mal dvojicu v spánku nožom zniesť zo sveta, sa koncom júla posadí na lavicu obžalovaných. Lukášovi mali pri vražde pomáhať aj maloleté sestry. Práve jedna z nich mala byť terčom otcovho týrania, na ktoré sa mladík už nedokázal pozerať.

Rodinná tragédia v obci Lednické Rovne vyvrcholila vlani 19. novembra. Lukáš mal podľa obvinení vraždu otca s družkou dopredu naplánovanú a čakal až do momentu, kedy dvojica zaspí. Počas hlbokej noci prišiel do spálne s nožom a oboch niekoľkými ranami dobodal a zniesol zo sveta.

S vraždou mu mali pomáhať aj dve maloleté sestry. Po vražde dom poliali horľavinou a rodičovský dom podpálili, čím sa chceli zbaviť vražedných dôkazov. Sestry zo žiadneho skutku neobvinili, pretože boli maloleté

Ich sused sa vtedy vyjadril takto: "Podľa môjho názoru nie sú obeťou tí dvaja čo zomreli, ale tie deti."

26-ročný Lukáš vraj vraždil, pretože otec mal dlhodobo ubližovať jednej zo sestier. Psychicky ju mal týrať, nadávať jej a častokrát sa to malo končiť až bitkou. Po zadržaní sa pred vyšetrovateľom k vražde priznal. O pár dní na to, ale pri jeho rozhodovaní o vzatí do väzby pred súdom mlčal. Od novembra minulého roka je vo väzbe a maloleté sestry skončili v detskom domove.

Zhruba pred mesiacom sa prípad posnul a prokurátor podal na Lukáša obžalobu.

"Jedna osoba je obžalovaná z obzvlášť závažného zločinu vraždy a prečinu poškodzovania cudzej veci," upresnila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Senát špecializovaného trestného súdu si už celý spis naštudoval a vytýčil termín hlavného pojednávania na koniec júla.

"Trestná vec bola pridelená zákonnému sudcovi na pracovisko Banská Bystrica, ktorý v tejto veci vytýčil hlavné pojednávanie na deň 20. júla," povedala Katarína Kudjáková.

Lukášovi za vraždu otca a jeho družky hrozí až výnimočný trest. 

Tragický prípad sledujeme od začiatku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy