Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na viacerých miestach na Slovensku vybuchovali bankomaty
Zdielať na

Na viacerých miestach na Slovensku vybuchovali bankomaty

Archívne video

SLOVENSKO / Tri poškodené bankomaty počas jednej noci na rôznych miestach Slovenska a škoda za približne 300 tisíc eur. Prsty v tejto trestnej činnosti má mať bankomatová mafia. Páchatelia úradovali v obci Výčapy-Opatovce, ale aj v Šoporni, či Turni nad Bodvou.


Krátko pred druhou hodinou nadránom páchatelia vyhodili do vzduchu tento bankomat v obci Výčapy Opatovce.

Počas pokusu o krádež bola bankomatová mafia mimoriadne opatrná. Bezpečnostné kamery na budove potravín aj pri bankomate zastriekali čiernym sprejom. Časť stroja vyletela a kusy boli rozmetané po okolí.


Podľa informácií TV JOJ v bankomate bolo vyše 100 tisíc eur. Aj napriek poškodeniu sa zlodeji až k peniazom nedostali. Výbuch urobil škodu aj na zariadení obchodu a dnes zostal zatvorený.

Galantskí policajti sa momentálne zaoberajú výbuchom bankomatu v Šoporni, ktorý explodoval krátko pred štvrtou hodinou ráno. Podľa zistení TV JOJ prišli do obce dvaja muži na aute a za pomoci plynu mali poškodiť bankomat, ktorý sa nachádzal na predajni potravín.

"Od skorých ranných hodín zasahovali na mieste udalosti policajný vyšetrovateľ s policajným pyrotechnikom a na mieste zasahovali aj experti z KÚ Bratislava," informovala policajná hovorkyňa Mária Linkešová.


Škoda bola vyčíslená na viac ako 100 000 eur. Poškodený bol nie len bankomat, ale aj vonkajšie a vnútorné dvere od tamojšej predajne, ktorá musela zostať dnes zatvorená.


Kusy skla z okna i dverí však boli aj na 1. poschodí v rámci neprenajatých priestorov budovy.  Pracovníci od rána upratovali neporiadok po explózii.


"Policajný vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci a trestný čin poškodzovania  a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia," dodala Linkešová.


Kriminalisti trasujú pohyb podozrivého auta, konkrétne Škody SuperB combi tmavej farby. Na vozidle bolo explóziou poškodené zadné kufrové okno. Ďalším poznávacím znamením sú lúčové elektróny na kolesách a fólie na zadných oknách. Ak ste ho videli pohybovať sa hoci aj na ostatných cestách či diaľnici, kontaktujte políciu.


Ku poškodeniu bankomatu došlo v noci aj v obci Turňa nad Bodvou. Policajti priestor okolo banky opáskovali a celé dopoludnie hľadali stopy. Aj v tomto prípade použili páchatelia výbušninu.

"Pri explózii došlo ku poškodeniu bankomatu a budovy so škodou predbežne vyčíslenou na 77 000eur. Páchateľom sa nepodarilo ukradnúť žiadnu finančnú hotovosť a z miesta ušli,"
uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.


Podľa polície nechali bankomat vybuchnúť minimálne traja páchatelia. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre zločin krádeže v štádiu pokusu a zločin poškodzovania cudzej veci spáchaných formou spolupáchateľstva. Polícia po páchateľoch intenzívne pátra. Ak ste v okolí bankomatu videli v noci niečo podozrivé, oznámte to na známom telefónnom čísle 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy