Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Nešťastie na trati: Vlak, ktorý prichádzal na nástupište, zrazil dieťa. Odhodilo ho mimo koľajiska
Zdielať na

Nešťastie na trati: Vlak, ktorý prichádzal na nástupište, zrazil dieťa. Odhodilo ho mimo koľajiska

ČACHTICE / Ďalšia dráma na koľajniciach. Pri stanici v Čachticiach došlo k nešťastnej udalosti. Vlak prichádzajúci na nástupište zrazil 11-ročné dievča. Dieťa po náraze odhodilo mimo koľajiska.

​K nešťastiu na železničnej trati v obci Čachtice došlo v okamihu, keď sa do stanice blížil dvojvozňový osobný vlak z Myjavy. Rušňovodič zbadal pred sebou deti vracajúce sa zo školy. Skupina sa mala nachádzať nebezpečne blízko trate, a tak zatrúbil. Napriek tomu sa jedna zo školáčok nestihla uhnúť. Vlak do nej narazil. "Išla zo školy a popri nej išli sesternice s ňou a ja neviem, ako sa to stalo, len som počula do obývačky krik, a tak som utekala na stanicu a tam ležala moja dcéra," povedala matka dievčaťa. "Tam decká bláznili, odrazu len vlak zatrúbil a že tam niekoho trafil," vyjadril sa svedok udalosti.


"Osobný vlak zachytil a následne zranil maloletú osobu, ktorá z doposiaľ nezistených príčin vošla do jazdnej dráhy vlaku," uviedla Danka Adámiková, hovorkyňa KR PZ Trenčín. Podľa svedkov dievča po náraze spadlo na zem a kričalo od bolesti. Ľudia na miesto ihneď privolali sanitku. "Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorých sme vyslali na pomoc zranenému dieťaťu. Vzhľadom na to, že ide o maloletú osobu však viac informácií k zdravotnému stavu nemôžem poskytnúť," povedala Alena Krčová, Operačné stredisko  ZZS. "Počítame, že zlomenú ruku a nejaké krvácanie tam bolo, ešte nevieme, čo brucho, ideme za ňou do Trenčína," vyjadrila sa matka dievčaťa. 

11-ročná školácka je podľa informácií TV JOJ mimo ohrozenia života. Dychová skúška na alkohol bola u rušňovodiča negatívna. "Polícia apeluje na rodičov, aby naučili svoje deti, že koľajisko nie je bezpečným miestom, vlaková súprava váži niekoľko ton a aj keby rušňovodič videl nebezpečenstvo z diaľky, nedokázal by včas zastaviť," dodal Adámiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy