Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Po rodinnej bitke na oslave 40-tky začali policajti trestné stíhanie. Jednému z mužov našli pri prehliadke podozrivú látku
Zdielať na

Po rodinnej bitke na oslave 40-tky začali policajti trestné stíhanie. Jednému z mužov našli pri prehliadke podozrivú látku

HUMENNÉ / Po tom, ako rodinná oslava cez víkend skončila rodinnou bitkou, už padli prvé obvinenia. Dvaja príbuzní svoje agresívne prejavy vystupňovali tak, že sa členom hliadky vyhrážali a dokonca si trúfli aj na fyzické ataky. Jednému z mužov našli pri prehliadke podozrivú látku. Expertíza ukáže, či ide o drogy. Okrem útoku na verejného činiteľa tak policajti začali stíhanie aj pre drogovú trestnú činnosť.

Po incidente napokon skončili dvaja muži v putách. Jedného okamžite eskortovali na obvodné oddelenie a nasledovala bezpečnostná prehliadka. A tá mu situáciu ešte viac skomplikovala.

Podľa polície mal pri sebe fľaštičku z priehľadného skla s neznámou sušinou, ktorá pripomínala marihuanu.

"Bezpečnostná prehliadka bola prerušená a so súhlasom prokurátora bola vykonaná osobná prehliadka, ktorou bolo začaté trestné stíhanie," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

 A to pre drogovú trestné činnosť. Zo skutku zatiaľ neobvinili nikoho. Zaistené stopy zaslali na kriminalisticko-expertízne skúmanie.



Ďalšieho medzitým ošetrovali najskôr na urgentnom príjme a potom na chirurgii. Podľa polície sa zranil tak, že po príchode hliadky rukou udrel do sklenenej výplne dverí. Z vyšetrovania vyplýva, že muži sa správali agresívne.

"Vulgárne vrieskali na členov hliadky, nech vypadnú, lebo ich pozabíjajú. Jednému z policajtov pľuvol do tváre, a následne naňho zaútočil. Agresívny muž kopol policajta do nohy, čím takto policajtovi spôsobil pomliaždenie stehna," pokračovala hovorkyňa Ligdayová.

Policajti v tejto súvislosti začali trestné stíhanie aj pre útok na verejného činiteľa. Po tom, ako muži vytriezveli, nasledovalo ich vypočutie. A napokon padlo aj obvinenie.

Spojiť sa nám s nimi nepodarilo. Vyšetrovanie naďalej prebieha.

"Zo skutku vyšetrovateľ obvinili 21 a 27-ročného muža z okresu Michalovce. Pri dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov," uviedla Ligdayová.

 Obaja muži sú stíhaní na slobode.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy