Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Čelný náraz v Žehre: Mladíkovi nemohli zadržať vodičský preukaz, nikdy ho nemal
Zdielať na

Čelný náraz v Žehre: Mladíkovi nemohli zadržať vodičský preukaz, nikdy ho nemal

ŽEHRA / 24-ročný Dušan zo Žehry nikdy do autoškoly nechodil. Napriek tomu si sadol do auta, naštartoval a vyšiel z miestnej osady. Po približne 200 metroch jazdy to čelne napálil do stromu.

Nehoda sa stala v miernej zákrute. Dôvod prečo mladík nezvládol riadenie si nevedia vysvetliť ani miestni. Z auta ho museli vyťahovať. Bez akéhokoľvek brzdenia zišiel z cesty a trafil prvý strom. Na pomoc mu bez váhania po silnej rane utekali domáci. Z vraku sa začalo dymiť. Tušili, že zranenému musia dostať von veľmi rýchlo. 

"Išiel po ceste a on do stromu vrazil. A ja som ho vytiahol vonku a zachránil som mu život. Išiel som k nemu a prišli traja chlapi. Tak sme ho vytiahli von a dali sme ho tu," povedal svedok nehody. "Mladík sa bál, práve preto, aby nevybuchlo auto. Tak ho práve preto vytiahol z auta," uviedol Milan Horváth z Miestnej občianskej poriadkovej služby v obci Žehra.

V silných bolestiach si Dušana od miestnych záchrancov prevzali profesionáli. Tí ho už našli približne 20 metrov od miesta nehody, kam ho odtiahli miestni. Mal viacero poranení. "Pacient pri nehode utrpel viacnásobné poranenia. Medzi inými aj zlomeninu stehennej kosti. Po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti sme ho odovzdali posádke rýchlej lekárskej pomoci," povedal hovorca košickej záchranky Viktor Wurm. S vážnou zlomeninou nohy bol mladík prevezený z Krompašskej nemocnice do Košickej. Či pred jazdou pil, policajti zistia z rozboru krvi. Po nehode Dušanovi nemohli zadržať vodičský preukaz, nikdy ho nemal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy