Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Policajt zrazil na priechode pre chodcov ženu: Bola na mieste mŕtva
Zdielať na

Policajt zrazil na priechode pre chodcov ženu: Bola na mieste mŕtva

PREŠOV / Vodič za volantom neoznačeného policajného auta zrazil na prešovskom sídlisku dôchodkyňu. Utrpela vážne zranenia, ktorým na mieste podľahla. Vodičom je policajt – kriminalista. Vyšetrovanie nehody prevzala policajná inšpekcia.

"My sme práve vyšli, ako ju oživovali. Tam leží zakrytá," povedali obyvateľka sídliska. Nehoda sa stala na hlavnej ceste uprostred sídliska. Podľa predbežných zistení 73-ročná žena išla po priechode pre chodcov. "Tak sa mi zdá, že ona bola na priechode, ale ani auto nešlo rýchlo," vyjadrila sa obyvateľka sídliska. "On mi povedal, že si ju nevšimol, ale predpokladám, že keď som išiel sem, tak asi bola na priechode," povedal Marián Leško, riditeľ OR PZ v Prešove.

73-ročnú dôchodkyňu odhodilo do diaľky asi desiatich metrov. Po zrážke ostala nehybne ležať na zemi. Privolaní záchranári sa ju snažili oživiť, no jej zranenia boli veľmi vážne. Ťažko to niesol aj vodič policajt, ktorý sedel za volantom neoznačeného policajného auta. "Zranený telesne nie, ale duševne, lebo je dosť na tom zle," skonštatoval Leško.

Dôchodkyňa utrpela také zranenia, že nemala najmenšiu šancu na prežitie. Keďže vodič je policajt - kriminalista, nehodu s tragickým koncom bude vyšetrovať Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR. "Čakáme, aby si vec prevzali. Dychovú skúšku som vykonal ja, bola negatívna," dodal Leško.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy