Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hrozivá nehoda pri Zvolene: Havarovala dodávka s väzňami
Zdielať na

Hrozivá nehoda pri Zvolene: Havarovala dodávka s väzňami

ZVOLEN / Dodávka so 14-timi väzňami havarovala na výjazde zo Zvolena. Prednosť im nedalo osobné auto, ktoré vychádzalo z vedľajšej cesty. Na mieste platili sprísnené bezpečnostné opatrenia. Väzňov strážili príslušníci väzenskej stráže a policajti. Piati odsúdení, aj vodič skončili v nemocnici.

​Nehoda sa stala počas dopravnej špičky, a to na rušnom ťahu za Zvolenom smerom na Detvu. V dodávke sa viezli príslušníci väzenskej stráže spolu s odsúdenými mužmi. Vracali sa z práce do ústavu na výkon trestu do Banskej Bystrice. "Jedno motorové vozidlo prevážalo 14-tich odsúdených z vonkajšieho pracoviska s dohľadom aj za prítomnosti príslušníka zboru späť do ústavu," vyjadrila sa hovorkyňa ZVJŠ Monika Kacvinská.

Na križovatke smerom z Lieskovca vybehlo z vedľajšej cesty osobné auto, dodávke na hlavnej nedalo prednosť. Došlo k silnej zrážke. Cestu zablokovali záchranné zložky, hasiči aj záchranári pomáhali zraneným. V dodávke sa okrem vodiča zranilo aj viacero odsúdených mužov.

Podľa predbežných informácií pomáhali záchranári piatim ľuďom. Sanitky zranených odviezli do okolitých nemocníc. Počas dokumentovania nehody bola cesta ťažko prejazdná, vodiči áut stáli v dlhých kolónach. Ďalšie okolnosti dopravnej nehody budú predmetom policajného vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy