Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Beštiálny útok na starostu: Skupinka Rómov ho dokopala do bezvedomia
Zdielať na

Beštiálny útok na starostu: Skupinka Rómov ho dokopala do bezvedomia

IŇAČOVCE / 51-ročného starostu dediny Iňačovce v okrese Michalovce dokopali do bezvedomia. Útočníkmi bola trojica rómov, ktorá v obci nebýva. Partia prišla na vidiek na návštevu a svojím správaním obťažovala viacerých obyvateľov. Teraz im hrozí basa na 7 až 12 rokov.

"Ešte vedľa suseda kričala. My sme sa báli, že oni ho zabijú, tak ho kopali. Proste kruto," povedala Silvia, očitá svedkyňa incidentu. Starosta ku skupinke prišiel, aby ju upozornil na nevhodné správanie. Po tom ako sa predstavil, muži na neho brutálne zaútočili. "Z boku ma jeden napadol, ma udrel. Ja som sa potom k nemu otočil, že čo to má znamenať a už začali ma všetci traja napádať," ozrejmil starosta obce Iňačovce Ľubomír Macko.

Starosta sa bránil, no po úderoch spadol na zem. Troch mužov to však nezastavilo, ich agresivita sa ešte stupňovala. "Útočili všetci traja. Všetci traja viem, že ma kopali. Jeden za druhým, to bolo rýchle, ako som bol na zemi. Útočili iba na hlavu, nikde inde," opísal situáciu Macko. Starosta bol istý čas v bezvedomí. Útok trojice Rómov ukončili až dedinčania, ktorí vybehli zo svojich príbytkov. "Bolo vidieť, že sú asi opití. Bez žiadnej súdnosti," skonštatovala Silvia.

"Po čine útočníci z miesta ušli. Poškodený muž, podľa predbežnej lekárskej správy, pri útoku utrpel zranenia s dobou liečenia a práceneschopnosti viac ako 42 dní," uviedla hovorkyňa KR PZ KE Jana Mésarová. Polícia vzápätí páchateľov zadržala. Jedným z dôkazov je aj záznam incidentu z obecnej bezpečnostnej kamery. "Vyšetrovateľ po vykonaní procesných úkonov obvinil troch mužov z okresu Michalovce vo veku 23, 26 a 27 rokov zo zločinu útoku na verejného činiteľa a prečinu výtržníctva," vyjadrila sa Mésarová. Trojica útočníkov sa už nachádza vo väzbe. Starostovi spôsobili viaceré zlomeniny tváre, a preto ho čaká operácia. "Tie nadočnicové oblúky, obidva sú zlomené. Tak isto aj nosné prepážky," dodal Macko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy