Oblačno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
S miestom činu ho spája nález krvavých stôp. Imrich mal pripraviť o život vlastného otca
Zdielať na

S miestom činu ho spája nález krvavých stôp. Imrich mal pripraviť o život vlastného otca

BANSKÁ BYSTRICA / Tridsiatnik Imrich mal pripraviť o život vlastného 57-ročného otca. Udiať sa to malo pár dní po Vianociach v roku 2019. Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici čelí mimoriadne vážnej obžalobe. Otcovo obhorené telo našli pri obci Zlaté neďaleko Bardejova, vedľa zhoreného auta.

Pred senát Špecializovaného trestného súdu sa postavil mladý muž z východého Slovenska, ktorý čelí obžalobe z vraždy vlastného otca. "Senát Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica začal pojednávanie v trestnej veci obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy," informovala hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

Tvrdí, že on nevraždil. Tridsiatnik Imrich sa na súde snaží dokázať svoju nevinu. Podľa obžaloby mal ale vraždiť práve on. Pár dní po vianociach, v zime 2019. Telo 57-ročného Imrichovho otca našli vedľa zhoreného auta pri obci Zlaté.​"Pracovník bol veľmi svedomitý, dôsledný... Neviem čo sa mohlo stať," opísala muža starostka obce Adriana Popjaková. "Furt pomáhal každému. Bol najlepší chlap. Ja sa z toho nemôžem spamätať," povedal miestny obyvateľ.


Zmizol cestou na cintorín, na mamin hrob išiel zapáliť sviečky. Podľa pitvy boli príčinou smrti opakované údery do hlavy tupým predmetom. Vrah sa následným požiarom snažil zahladiť stopy. "Za prítomnosti obžalovaného I.J. dnes vypovedalo 5 svedkov a znalec z odboru prírodovedného skúmania a kriminalistickej identifikácie," priblížila hovorkyňa súdu Kudjáková.


Vypovedala aj známa obžalovaného, ktorej sa údajne mal pýtať ako sa dá zbaviť krvavých stôp. Kamarát ho opisoval ako nekonfliktného muža s dobrým vzťahom k otcovi. Nevie uveriť tomu, že by mohol vraždiť. "Nepovedal by som to. Vždy chcel otcovi dobre aj mu pomáhal,"  uviedol známy. Motívom mali byť peniaze, obžalovaný mal dlžoby, ktoré chcel údajne vyplatiť z otcovej poistky. S miestom činu ho spája nález krvavých stôp a dôkazom majú byť aj kamerové záznamy o jeho pohybe. V prípade dokázania viny mu za vraždu otca hrozí vysoký trest, 25 rokov alebo až doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy