Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na pozemku, kde kedysi zasahovali kriminalisti, vyrástli desiatky rastlín konope
Zdielať na

Na pozemku, kde kedysi zasahovali kriminalisti, vyrástli desiatky rastlín konope

OKRES DUNAJSKÁ STREDA / Desiatky rastlín konope vyrástli na pozemku, kde vlani na jeseň zasahovali kriminalisti a odniesli si 12 dozretých rastlín. Majiteľka pozemku už tretí týždeň na to upozorňuje kompetentných, ale tí ju neberú vážne. Jej manžel je už 9 mesiacov vo väzbe.

"Tam je prvá rastlinka, tu začína druhá. Takto to mali poukladané a v tom fóliovníku sú ostatné, keby to bola jedna, dve, tri rastlinky, človek si povie, budiš, ale keď ich je tu 60, tak majú byť trestaní tak isto, ako normálni ľudia, lebo toto je ich práca, nie moja," povedala pani Irena. Na jeseň minulého roka si kriminalisti na základe udania odviezli zo samoty v Dunajskostredskom okrese 12 rastlín konope. Tie pestoval manžel pani Ireny, ktorý je obvinený z drogovej trestnej činnosti a od jesene je vo väzbe. "Jasne sme im povedali, že je to zasemenené, vôbec to neriešili, odcvakli to, jak to padalo. Z 11 rastliniek, ktoré tu boli nasadené, obsahovali len 3 THC. Chcel si urobiť Fénixove slzy z tohto. On má chronickú obštrukciu pľúc v treťom štádiu a vysoký krvný tlak, dával si to cez vaporizér pomáhalo mu to," vyjadrila sa pani Irena. 

Po výdatných jarných dažďoch sa na ich pozemku začala zelenať nielen klasická tráva. Manželka obvineného muža na tento stav písomne mailom upozornila hneď, ako bolo jasné, že na dvore rastie konope. "Poslala som aj všetkým 150 poslancom, upozornila som vyšetrovateľa. Písala som na okresnú prokuratúru, generálnemu prokurátorovi, písala som na okresný súd do Trnavy, písala som pánovi Hegerovi, dvakrát na inšpekciu ministerstva vnútra," povedala pani Irena. 

Ani po troch týždňoch sa nikto z oslovených kompetentných neozval, rastlinky medzitým viditeľne podrástli, aj bez zásahu človeka. "Čakám, kedy v septembri prídu asi zatknúť mňa. Keď som volala na inšpekciu ministerstva vnútra, pýtala som sa, že čo mám robiť, tak ich odpoveď, že to je skrytá kamera?" vyjadrila sa pani Irena. Na životaschopné rastliny konope sme sa pýtali vymenovaných aj my. Odpoveď sme dostali len z Krajského riaditeľstva polície v Trnave. "Môžeme potvrdiť, že polícia v Dunajskej Strede prijala podnet. Vecou sa už zaoberá vyšetrovateľ. Majiteľku domu budeme v najbližších dňoch kontaktovať a vysvetlíme jej ďalší postup," uviedla hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová. "Keď som mužovi nevytrhala tie rastliny, ktorý si to pestoval pre svoj zdravotný stav, prečo mám ničiť dôkazový materiál po kriminálnej polícii," dodala pani Irena. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy