Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Súd hrobára mafiánov v kauze jeho manželky, ktorú hodil levici, definitívne oslobodil
Zdielať na

Súd hrobára mafiánov v kauze jeho manželky, ktorú hodil levici, definitívne oslobodil

TRNAVA / Krajský súd v Trnave definitívne oslobodil Lehela Horvátha z Dunajskej Stredy a jeho syna Tibora, ktorí podľa obžaloby pred tromi rokmi Lehelovu manželku Ivetu zbili a potom hodili k levici Simbe. Čelili tak obžalobe z vraždy v štádiu pokusu. Už minulý rok otca a syna oslobodil Okresný súd v Trnave, odvolací súd vo štvrtok 3. júna odvolanie prokurátora zamietol. Oba súdy konštatovali vážne procesné chyby pri výsluchu poškodenej Ivety aj maloletej svedkyne v prípravnom konaní.

„Z dokazovania vyplýva, že výpovede najdôležitejších svedkov nie je možné v tomto konaní použiť a preto súd prvého stupňa rozhodol správne, keď obžalovaných spod obžaloby oslobodil,“ skonštatoval dnes odvolací súd. Ako problém sa ukázala výpoveď, pred ktorou poškodenú Ivetu riadne nepoučili o tom, že v tomto prípade nemusí vypovedať.

Ivetu podľa obžaloby zbili v jarných mesiacoch 2018. Utrpela viaceré zranenia, levica jej však neublížila. S odstupom času žena bitku od manžela poprela, podľa nej jej zranenia spôsobila levica, ktorú išla kŕmiť.

Lehel Horváth, známy pod prezývkou Hrobár, čelí na Špecializovanom trestnom súde aj obžalobe pre členstvo v zločineckej skupine, päť vrážd a pre krádež 45,5 milióna slovenských korún z roku 2003. Pokiaľ ide o trestné činy vraždy, podľa prokuratúry v dvoch prípadoch boli obeťami takzvané biele kone. V ďalšom prípade osoba, pri ktorej sa obžalovaný obával vyzradenia účasti na spomenutej krádeži a v dvoch prípadoch išlo o členov skupiny sátorovci, konkrétne o Andora Reisza a o samotného zakladateľa skupiny Ľudovíta (Lajosa) Sátora.

Lehel Horváth svoju prezývku nadobudol tak, že na pozemku v areáli bývalého družstva v Čótfe zakopával obete mafiánskeho gangu sátorovcov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy