Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Strážskom zhorelo moderné multifunkčné ihrisko. Požiar ho zničil za pár sekúnd
Zdielať na

V Strážskom zhorelo moderné multifunkčné ihrisko. Požiar ho zničil za pár sekúnd

STRÁŽSKE / V meste Strážske v okrese Michalovce zhorelo moderné multifunkčné ihrisko. Nepodarilo sa ho zachrániť, ani vďaka rýchlemu zásahu hasičov z neďalekého závodného útvaru. Miestne deti tak prišli o športovú plochu, ktorú často využívali.



Ihrisko prešlo kompletnou rekonštrukciou pred 2 rokmi. Požiar zničil takmer všetko za pár sekúnd. "Osoby, či už dospelé alebo deti, zapálili ľahko horľavé látky v priestore multifunkčného ihriska, s následným rozšírením požiaru," uviedol zisťovateľ príčin požiaru Marián Kováč.


Umelá tráva sa premenila na popol. Plamene a vysoká teplota zlikvidovali aj mantinely či verejné osvetlenie. Vstup na ihrisko bol voľný pre každého. "Michalovský policajný vyšetrovateľ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie, pre trestný čin poškodzovania cudzej veci," povedala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.



Zatiaľ nikto nevie či išlo o úmysel alebo nešťastnú náhodu. Požiarom žije celé mesto. Najmä deti prišli o jediné ihrisko kde mohli športovať. "Je mi to ľúto, lebo to bolo pre deti. Malo to slúžiť tomu účelu a toto je strašné," povedala miestna obyvateľka.


V lokalite sa nenachádzajú žiadne bezpečnostné kamery. Polícia preto žiada svedkov tejto udalosti, aby sa prihlásili a pomohli pri vyšetrovaní.

"Predbežne bola majiteľom vyčíslená škoda na 100 000 eur," skonštatoval zisťovateľ požiarov.

"Polícia po páchateľovi, ktorému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov, intenzívne pátra," dodala policajná hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy