Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
FOTO: Kuriózna krádež. Zlodeji si so zamknutým elektrobicyklom pomohli karbobrúskou
Zdielať na

FOTO: Kuriózna krádež. Zlodeji si so zamknutým elektrobicyklom pomohli karbobrúskou

BRATISLAVA / Zlodeji sú čoraz vynaliezavejší. So zamknutým elektrobicyklom v hodnote dve tisíc eur si poradili naozaj svojsky. V batohu si priniesli karbobrúsku.

​Na záberoch vo videu môžete vidieť odstavený elektrobicykel. O zábradlie je pripevnený kvalitnou bezpečnostnou zámkou. Ani to však neodradí z ľavej strany prichádzajúceho muža v hrubej bunde, šiltovke a s batohom na chrbte. Najskôr sa pozerá dovnútra budovy, či náhodou niekto nejde. Potom pohľadom skúma, ako a čím je bicykel o zábradlie pripevnený. Akonáhle sa presvedčí, že nikto nejde, zájde za roh a z batohu vytiahne karbobrúsku. Približne o 15 sekúnd bez väčších problémov odpíli bezpečnostný zámok. Bicykel tam však necháva a aj s batohom na chrbte odchádza na chvíľu preč.

Podľa záberov z bezpečnostnej kamery to vyzerá tak, že zlodej mal pri tejto krádeži komplica, pretože viackrát kývol hlavou a gestikuloval rukami smerom, odkiaľ pôvodne prišiel. Potvrdzuje to aj nasledovná časť videa, kde sa zjaví nielen zlodej, ale aj ďalší muž v tmavom oblečení. Na chrbte má podľa všetkého batoh s karbobrúskou. Rozdelia sa, pričom zlodej sa ešte na chvíľu zastaví a niečo mužovi hovorí. Potom ráznym krokom prejde k elektrobicyklu, do ruky si zoberie odpílený bezpečnostný zámok a bicykel odtlačí preč. Odchádza tým istým smerom ako jeho pravdepodobný komplic.

"Vo vami uvedenom prípade je na OR PZ BA I. vedené trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže," uviedla Veronika Martiniaková, hovorkyňa KR PZ BA. "Kto si prisvojí cudziu vec tým, že sa jej zmocní a spôsobí tak malú škodu, to znamená škodu vyššiu ako 266 eur, tak naplní skutkovú podstatu trestného činu krádeže a trestná sadzba je tu až do rozsahu 2 rokov," vyjadril sa Tomáš Strémy, Právnická fakulta UK Bratislava.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy