Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO: Senior sa snažil zábraniť žene v krádeži jeho peňaženky. Po neúspechu spadol a nik mu nepomohol
Zdielať na

VIDEO: Senior sa snažil zábraniť žene v krádeži jeho peňaženky. Po neúspechu spadol a nik mu nepomohol

PRAHA / Kriminalisti z pražskej Palmovky dolapili ženu, ktorá podľa nich minulý týždeň okradla seniora v stanici metra Želivského. 93-ročný muž spadol a s vážnymi zraneniami skončil v nemocnici. Policajti teraz pátrajú po piatich ľuďoch, ktorí zranenému neposkytli prvú pomoc, ani neprivolal záchranárov. O prípade  informovala hovorkyňa pražskej polície Violeta Siřišťová, ktorá na webe zverejnila zábery z miesta lúpeže.

Muž bol okradnutý na eskalátore pri východe zo stanice metra Želivského v utorok predpoludním. Podľa záberov z bezpečnostných kamier mu žena vytrhla z ruky tašku, s ktorou ušla. Senior sa ju pokúsil prenasledovať, ale na idúcich schodoch stratil rovnováhu a spadol. Pri páde utrpel stredne ťažké zranenia, ťažký otras mozgu, niekoľko fraktúr a zostal ležať v bezvedomí.

29-ročnú ženu podozrivú z krádeže sa kriminalistom v spolupráci s ostrahou hlavnej stanice podarilo dolapiť za niekoľko hodín. V súčasnosti čelí obvineniu z krádeže a trestného činu opatrenia, falšovania a pozmenenia platobného prostriedku. Za to jej hrozí až dvojročný trest.

Hoci bolo jasné, že senior ležiaci bezvládne na konci eskalátora utrpel vážne zranenia a potrebuje pomoc, prešlo okolo neho ľahostajne niekoľko ľudí. Sanitku, ktorá muža odviezla do nemocnice, privolal až pracovník metra.

Policajti teraz pátrajú po piatich ľuďoch, ktorí zranenému neposkytli prvú pomoc. Hrozí im až dvojročný trest. "Ak tieto osoby na záberoch spoznávate alebo viete, kde by sa mohli zdržiavať, ozvite sa prosím na linku 158," uviedla Siřišťová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy