Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Pozor na podvodnú ponuku práce: V mene kuriérskej spoločnosti klamú ľudí po celom Slovensku
Zdielať na

Pozor na podvodnú ponuku práce: V mene kuriérskej spoločnosti klamú ľudí po celom Slovensku

HUMENNÉ / Bezcharakterne oklamala matky malých detí, ktoré sú bez peňazí. Viaceré ženy z Humenného aj okolia zareagovali na podvodnú ponuku práce v mene známej kuriérskej spoločnosti. Tá však upozorňuje na to, že ich meno niekto zneužil. Polícia prípad vyšetruje a je možné, že obete tohto špinavého triku na získanie osobných údajov sú po celom Slovensku.

"To je človek, ktorý bezcharakterne dokáže okrádať ľudí a pritom sme všetko mladé mamičky, ktoré si každú korunu vážia," povedala Andrea, podvedená záujemkyňa o prácu. Falošný ženský profil na sociálnej sieti kontaktoval mladé Humenčanky v mene známej kuriérskej spoločnosti. Žiadal od nich všetky osobné údaje. "Doklady – občiansky preukaz, preukaz poistenca, aby bolo vidno z jednej, aj z druhej strany," vyjadrila sa Andrea. Ponuka práce bola ako ušitá na mieru pre matky malých detí, ktoré potrebujú peniaze. "Vždy po práci, keď skončíme, tak že nás vyplatí hneď na ruku, 10 eur v čistom na hodinu. Dve, tri hodiny - podľa toho, ako to rýchlo spravíme, tak budeme mať vyplatené," ozrejmila Andrea.

Keď ale prišli na pobočku do Humenného, dozvedeli sa, že spoločnosť žiadnu brigádu týmto spôsobom neponúkala. "Že máme ísť rovno na políciu, že nie sme prví, kto sa prišiel informovať ohľadom tej brigády," povedala Andrea. "Prišli sme na políciu, lenže policajti už o nej vedeli, lebo je na ňu podaných už viac trestných oznámení," doplnila Katarína, podvedená záujemkyňa o prácu. "V súvislosti s podvodnou ponukou práce v Humennom v depe spoločnosti DPD eviduje OO PZ Humenné jedno oznámenie, v ktorom vystupuje viac poškodených osôb, spolu 7," uviedol Daniel Džobanik, vedúci oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ Prešov.

Kuriérska spoločnosť sa od takéhoto konania dištancuje a upozorňuje záujemcov na to, že nikdy neuzatvára pracovné dohody cez sociálne siete. "Meno spoločnosti DPD bolo zneužité na podvod. Chceme upozorniť záujemcov o prácu, aby boli opatrní a neposkytovali osobné údaje a fotokópie svojich dokladov ľuďom, ktorí požadujú ich zaslanie prostredníctvom sociálnych sietí," vyjadrila sa Andrea Bačíková, marketing a PR manažérka spoločnosti DPD SK.

Podvedené Humenčanky sa najviac obávajú toho, že v ich mene si podvodníci zoberú úvery alebo pôžičky. "Teraz sa môžeme báť, či na nás nejaké úvery nepoberie alebo niečo na splátky. Od tej pani je to veľmi bezcharakterné, dúfam, že bude spávať v poriadku," povedala Andrea. Polícia zatiaľ zhromažďuje všetky dôkazy a prípad vyšetruje. Je pravdepodobné, že tieto podvodné ponuky sa objavili aj na iných miestach na Slovensku. "Na tom svete je toľko zla, nie že by si ľudia pomáhali ale si škodia," dodala Katarína.



Súvisiace články

Najčítanejšie správy