Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajti riešia podozrivú skládku použitého šatstva a odpadu
Zdielať na

Policajti riešia podozrivú skládku použitého šatstva a odpadu

SEREĎ / Vyšetrovatelia sa zaoberajú protiprávnym uložením odpadu v areáli firmy na výrobu mliečnych výrobkov v Seredi. Ide o použité šatstvo, ktoré bolo roztriedené podľa druhov a bolo určené buď na predaj, alebo na vývoz. Keďže ide o obrovské množstvo odevov a plastov, odpad museli previezť kamiónmi.

Do opusteného areálu neznáme osoby priviezli na niekoľkých kamiónoch odpad. Príslušníci mestskej polície v Seredi do areálu prišli za účelom riešenia iného priestupku.

"Do areálu sme boli vyzvaní štátnou políciou na preverenie oznamu, pri ktorom sme mali oznámené, že nejaká neznáma osoba má zdravotné problémy," povedal Peter Sokol, zástupca náčelníka mestskej polície v Seredi.

Policajti zbadali, že sa tam nachádza veľké množstvo rôzneho odpadu, vytriedené šatstvo podľa druhu, a taktiež čierne plastové tácky na jedlo. Hliadka danú vec pofotila a danú skutočnosť oznámila primátorovi mesta, ktorý sa hneď skontaktoval s členkou predstavenstva danej firmy.

Náčelník mestskej polície  okamžite telefonoval na štátnu políciu na okresné riaditeľstvo odkiaľ vyslali vyšetrovateľku, ktorá si vec prevzala. Zástupkyňa firmy uviedla, že nikomu nedala súhlas na uskladnenie odpadu.

"My sme nikomu nedávali povolenie ani nič, takže o tom nemáme žiadne vedomosti," povedala Kasová, členka predstavenstva firmy.

Vzhľadom na to, že opustený areál sa nachádza v blízkosti diaľnice páchateľ mal prístup veľmi jednoduchý. 

"Galantskí kriminalisti sa prípadom s odpadom v meste Sereď začali intenzívne zaoberať na podnet od mestskej polície. Bližšie informácie o prebiehajúcich úkonoch nie je možné v súčasnosti poskytnúť," povedala Zlatica Antalová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Čierne skládky sú problémom na mnohých miestach Slovenska:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy