Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Prasknutá lebka, odtrhnutá oblička a sedem zlomených rebier. Všetko pre záchranu strateného psa
Zdielať na

Prasknutá lebka, odtrhnutá oblička a sedem zlomených rebier. Všetko pre záchranu strateného psa

HORNÁ MIČINÁ / Pre záchranu svojho štvornohého priateľa utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali operáciu. Stanislavovi sa stratil pes. Keď sa ho snažil nájsť, pošmykol sa a padal niekoľko metrov.

Stanislavovi ušiel pes. Keďže mladý muž terén nepoznal, v kameňolome, kde bolo po dažďoch veľmi mokro, sa pošmykol a nešťastne spadol. „Skončil som tu v nemocnici, mám prasknutú lebku, puknuté ucho, na rameno ma práve operovali, sedem zlomených rebier, odtrhnutú obličku,“ priblížil Stanislav Repaský, majiteľ strateného psa. „Šúchal sa 15 - 20 metrov a potom letel cez previs nejakých 10 metrov cez skalu,“ upresnil Aleš Mucha, kamarát zraneného. 

Do lomu sa v tom čase išli prejsť deti, ktoré bývajú neďaleko a keď zbadali zraneného, zachovali si duchaprítomnosť a zalarmovali záchranárov. „My sme tam šli, ja a moji dvaja kamaráti, je to súkromný pozemok a mysleli sme si, že sa len tak prejdeme. My sme išli úplne na spodok kameňolomu a videli sme tam niekoho ležať, tak sme na neho kričali, videli sme, že sa nehýbe, neodpovedá, tak sme zavolali záchranku,“ poznamenala Hana. 

Prístup k zranenému nebol ľahký a o to zložitejší, že cesta doň bola zamknutá, preto miestni museli kontaktovať majiteľa kameňolomu, kvôli odomknutiu brány. Toto všetko sa stalo Stanovi preto, lebo mu v tomto mieste ušiel jeho štvornohý priateľ. „Ja ho mám z útulku, je to malinký pes, čiernobiely a je to môj parťák, ja nemám nikoho iného. Chcel by som všetkých poprosiť o pomoc, ak by ho zbadali, aby kontaktovali vás alebo mňa,“ povedal.  

Stratený pes sa volá Bany a od svojho majiteľa ušiel pred pár dňami v kameňolome v Hornej Mičinej, neďaleko Banskej Bystrice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy