Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Majiteľka hovorí o brutálnom útoku na mačku. Sused sa bráni a vysvetľuje, že mačku roztrhali psy
Zdielať na

Majiteľka hovorí o brutálnom útoku na mačku. Sused sa bráni a vysvetľuje, že mačku roztrhali psy

SENICA / Rodina pani Eriky je zúfalá. Ich milovanú mačku, ktorá preskočila plot k susedom im údajne majiteľ domu brutálnym spôsobom ubil k smrti. Rodina podala trestné oznámenie. Susedia sa bránia, že mačku na ich pozemku zabili psy.

Pani Erika žije aj so svojou rodinou v malej obci Cerová neďaleko Jablonice. V nedeľu, 16.mája, maloletému synovi ich domáca vzácna mačka vybehla na dvor a preskočila plot až k susedovi. Rodina vyskočila na múr, aby mačku našli a zobrali ju od suseda naspäť domov.

"Ja som vyšla za ňou von a zrazu bol krik. Ja som vyskočila na múr a on sa tam oháňal palicou. Nikto iný to nemohol byť," povedala majiteľka Erika. Napriek tomu sused vraj povedal, že mačku roztrhali jeho psy. Erika preto dala uhynutej mačke spraviť pitvu.

"V znaleckom posudku sa píše, že útok zvieraťom je vylúčený. Mačka uhynula na masívne vnútorné krvácanie po útoku nejakým predmetom. Zrejme palicou, ktorú mal sused v ruke," opísala výsledok pitvy Erika. Z toho, čo sa stalo je celá rodina v šoku. Na suseda pani Erika podala trestné oznámenie. "Spoločenská hodnota toho zvieraťa je okolo 4 tisíc eur," konštatovala majiteľka. Oslovili sme aj suseda, ktorý mal mačku údajne ubiť k smrti, no nebol doma. Jeho manželka, ale tieto tvrdenia odmieta a trvá na tom, že mačku na ich pozemku zadrhli psy. "Nikto neublížil mačke, práveže sme sa ju snažili zachrániť a vydúriť z garáže, aby si zachránila život a odišla z nášho pozemku. Ale sa jej to nepodarilo preskočiť a vbehla zhodou okolností do ich búdy a každý pes si chráni svoje teritórium," reagovala susedova manželka. Toto vraj nie je jediný incident. V minulosti im už jedna mačka zmizla. Po týždni hľadania po okolí ju našli mŕtvu v bazéne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy