Skoro jasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Obyvatelia Kamienky si konečne vydýchli. Polícia zadržala mimoriadne agresívneho muža, ktorý im naháňal strach
Zdielať na

Obyvatelia Kamienky si konečne vydýchli. Polícia zadržala mimoriadne agresívneho muža, ktorý im naháňal strach

KAMIENKA / Útočníka z Kamienky, ktorý surovo dobil matku s malým dieťaťom, v piatok 21. mája polícia obvinila. Po mužovi bolo vyhlásené mimoriadne pátranie. Miestni obyvatelia tvrdia, že ho vo štvrtok, 20. mája, podvečer v obci videli, no do príchodu polície znova zmizol. Len pár hodín pred našim vysielaním polícia útočníka vypátrala.

"Ľudia sa tu boja, ľudia sa v Kamienke boja toho psychopata," hovoria miestni obyvatelia. "Boja sa, lebo žijú tu aj viacerí osamelí," hovorí starosta obce Kamienka Benjamín Bláha. 

Peter napadol v stredu večer, 19.mája, mladú matku s dieťaťom

Zbil ju a vyhrážal sa jej podrezaním krku. Po dedine porozbíjal okná na domoch aj na autách. "Žena mala zranenú hlavu a akútnu reakciu na stres. Záchranári ju po ošetrení transportovali do nemocnice," informuje hovorkyňa OS ZZS SR Alena Krčová. "Humenský vyšetrovateľ obvinil muža z Kamienky z prečinu porušovanie domovej slobody a prečinu nebezpečné vyhrážanie," informuje hovorca KR PZ Prešov Daniel Džobanik. 

Miestni obyvatelia tvrdia, že muža vo štvrtok podvečer videli v obci

Hoci hneď kontaktovali políciu, útočník stihol znova ujsť. "Aj mne ľudia hlásili, že včera večer bol videný na jednom dvore, dotyčný pán, ktorý ho videl hneď volal políciu," hovorí Bláha. "Videli ho, bol v Kamienke a polícia o tom vedela. Ale on keď vidí políciu, utečie do lesa a sa schová,"  hovoria miestni obyvatelia. 

Polícia preto žiadala o pomoc aj verejnosť

Po mužovi vyhlásili pátranie a zverejnili aj jeho fotografiu. V piatok popoludní sa ho podarilo vypátrať. Strach ľudí je ale na mieste. Peter sa už v minulosti vyhrážal tehotnej priateľke, že jej podreže krk karbobrúskou. A vlani taktiež napadol policajtov v služobnom aute.

Okresný súd v Prešove ho do väzby neposlal

Sudca prijal jeho písomný sľub, z tohto dôvodu je stíhaný na slobode avšak s viacerými obmedzeniami. "Zakázal obvinenému požívať alkoholické nápoje a iné návykové látky, navštevovať zariadenia, v ktorých je možné ich požívať a obvinenému tiež prikázal bezodkladne navštíviť lekára špecialistu, dostaviť sa na určený termín a dodržiavať stanovenú liečbu," informuje hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji  Ivana Petrufová. 

Napriek kriminálnej minulosti dali miestni Petrovi už veľakrát šancu

No tvrdia, že zakaždým ich sklamal. "Peťu, ďakujem ti za moju dobrotu, že si prenocoval, že si u nás kávu, pil, mal k dispozícii všetko," hovorí miestny obyvateľ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy