Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Políciou hľadaný podnikateľ Doležaj pre drogy: Nie som na úteku, ani obvinený v zločineckej skupine
Zdielať na

Políciou hľadaný podnikateľ Doležaj pre drogy: Nie som na úteku, ani obvinený v zločineckej skupine

Zdroj: minv.sk

BRATISLAVA / Mediálne známy pondikateľ Roman Doležaj, ktorého vyšetrovaelia stíhajú pre drogy tvrdí, že sa trestnému konaniu úmyselne nevyhýba a nie je na úteku. Pre TV JOJ poskytol písomné stanovisko, v ktorom vysvetľuje, čo všetko aktuálne vedia vyšetrovacie orgány o jeho pobyte mimo Slovenska. Doležaj, ktorý je verejnosti známy aj vzťahom k známej moderátorke športu vo verejnoprávnej televízii, je stíhaný pre drogovú trestnú činnosť, ale nie ako člen zločineckej skupiny. V stanovisku pre TV JOJ uviedol, že na úteku v zahraničí nie je a vyšetrovacie orgány o mieste jeho pobytu vedia.

"Média poskytujú nepravdivé a klamlivé informácie, že som bol obvinený pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Aktuálne som obvinený za trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi," uviedol pre TV JOJ Doležaj. 

Ten je stíhaný v súvislosti s rozsiahlou drogovou činnosťou v seredskom podsvetí. Tvrdí, že po návrate zo zahraničia chce vyšetrovateľom všetky okolnosti, pre ktoré je stíhaný, vysvetliť. 

"V médiách sa nesprávne uvádza, že som na „úteku“. Uvádzam, že som na dlhodobo plánovanej ceste mimo územia Slovenskej republiky. O účele mojej cesty, mieste môjho pobytu ako aj o plánovanom návrate je informovaný nielen príslušný vyšetrovateľ ale aj dozorujúci prokurátor. Orgány činné v trestnom konaní majú k dispozícii moje telefónne číslo, moju emailovú adresu a i napriek tejto vedomosti ma dodnes nikto zo strany orgánov činných v trestnom konaní nekontaktoval," dodal Doležaj. 

Doležaja chceli vyšetrovatelia pred pár dňami zadržať počas rozsiahlej zaisťovacej akcie v prostredí kšeftárov s drogami. Keďže na políciou vytipovaných miestach nebol, nezadržali ho. Hoci jeho obhajcovia vyšetrovateľovi tvrdili, že na úteku nie je a v zahraničí je pre dlhodobo plánované dôvody, polícia po ňom vyhlásila pátranie a je zverejnený ich v pátracom systém. Zatykač na Doležaja zatiaľ vydaný nie je. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy