Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Podľa informácií TV JOJ žiada Norbert Bödör opäť o zrušenie väzby
Zdielať na

Podľa informácií TV JOJ žiada Norbert Bödör opäť o zrušenie väzby

Archívne video

BRATISLAVA / Podľa informácií TV JOJ žiada Norbert Bödör o zrušenie väzby. Súd bude rozhodovať vo štvrtok.

Podľa zistení TV JOJ Špecializovaný trestný súd v Pezinku vo štvrtok o 16: 00 začne rozhodovať o žiadosti trestne stíhaného nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra o prepustenie z väzby na slobodu. Podľa našich informácií by mal byť obvinený Norbert Bödör eskortovaný na konanie súdu do Pezinka z výkonu väzby, v ktorej je od leta minulého roka. Vo väzbe je pre obvinenia súvisiace s kauzou Dobytkár a jeho väzobne stíhanie trvá už takmer rok.

Okrem spomínaného prípadu je nitriansky podnikateľ stíhaný aj v mediálne známom prípade Očistec pre založenie zločineckej skupiny spolu s bývalými top funkcionármi polície. V Očistci je s nim stíhaný aj bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik a exprezident polície Tibor Gašpar. V trestnej veci, ktorá súvisí s prípadom Dobytkár mal podľa prokuratúry legalizovať príjem z trestnej činnosti.

Najvyšší súd dal pritom v utorok zamietavé stanovisko aj aktérom z kauzy Očistec. Súd nevyhovel sťažnosti exšéfa polície Tibora Gašpara, Róberta Krajmera a Petra Hraška. Dĺžka ich väzobného stíhania tak bola predĺžená až do 5. novembra oproti pôvodnému návrhu 5. augusta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy