Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Humenčan neveril vlastným očiam, v noci našiel v dome partiu cudzích ľudí
Zdielať na

Humenčan neveril vlastným očiam, v noci našiel v dome partiu cudzích ľudí

HUMENNÉ / 59-ročný Humenčan neveril vlastným očiam, keď večer rozospatý našiel v kuchyni za stolom sedieť piatich cudzích ľudí. Tri dievčatá a dvaja chlapci sa však tiež vyľakali - boli totiž presvedčení, že v dome sú sami. Zrejme preto vykopli vchodové dvere a vošli dovnútra. Celá partia už čelí obvineniam za prečin porušovanie domovej slobody.

Bolo okolo pol desiatej večer, keď sa partia mladých ľudí vlámala do domu. Muž, ktorý tu býva, v tom čase spal. Tvrdí, že niekto búchal do okien už aj pár dní predtým. Muž ale nikomu neotváral. Páchatelia si preto mysleli, že dom je prázdny. Vo večerných hodinách vykopli vchodové dvere. Tie zostali zdemolované.

V kuchyni sa potom usadili rovno za stolom."Páchatelia začali v dome jesť jedlo nachádzajúce sa na kuchynskom stole," informovala o incidente policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. "Tu jedli a ja som zobral telefón a kričím – polícia a hneď začali utekať," povedal okradnutý muž. 

Muž tu býva sám, povedal nám, že obedy mu varí suseda. Jedlo mu vždy prinesie v plastových boxoch. "Tu celú prepravku vyjedli a ešte na expertíze na polícii je vidlička moja," priblížil okradnutý muž. 

Priznáva, že keď zbadal cudzích ľudí okolo stola, dostal strach. Obával sa hlavne toho, či niektorý z nich nemá pri sebe zbraň."Jedného som chytil, ale čo ja viem, či ma nepichne s nožom?" poznamenal. 

Išlo o dvoch chlapcov a tri dievčatá. Muž oslávi o pár dní okrúhle šesťdesiate narodeniny. Najviac ho preto trápi, že mu páchatelia vzali peniaze, ktoré mu k sviatku poslala sestra, hoci nešlo o veľkú sumu. "20 euro mi poslala sestra," upresnil. 

Polícia začala trestné stíhanie za prečin porušovanie domovej slobody. "Vyšetrovateľ OKP OR PZ v Humennom na základe získanej dôkaznej situácie vzniesol obvinenie 5 osobám vo veku od 17 do 22 rokov," dodala policajná hovorkyňa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy