Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Explózia elektrickej kolobežky šokovala sídlisko
Zdielať na

Explózia elektrickej kolobežky šokovala sídlisko

ŽILINA / Kuriózny zásah majú za sebou žilinskí hasiči. S cisternou a výškovou technikou sa včera ponáhľali na sídlisko Vlčince. Oznámili im masívnu explóziu s požiarom na 5. poschodí bytového domu. Našťastie to nebolo tak, na balkóne horela kolobežka.

Obyvateľov sídliska ohlušujúci zvuk vystrašil, následne sa z balkóna na 5. poschodí začal valiť hustý dym.

"Bolo nám to hlásené ako výbuch, sme zobrali viacej druhov techniky: tunelový špeciál, plošinu a sanitné vozidlo," opisuje zásah Andrej Fergel, veliteľ zásahu z HaZZ Žilina.

"Vraj pri nabíjaní kolobežka praskla, bol to veľký výbuch takže sa zľakli a volali hasičov, ale nikomu sa našťastie nič nestalo," dodáva svedok.

Elektrická kolobežka spôsobila na sídlisku paniku, Žilinčan si ju objednal z Číny a čakal na ňu dva mesiace. Slavomír sa z novej kolobežky dlho netešil, len čo ju nabil, začala horieť: "Odpojil som ju zo siete a začala mi dymiť spod baterky."

Slavo spanikáril stroj vyhodil na balkón a nepremýšľal nad tým, že zaliať elektrokolobežku vodou nie je najlepší nápad.

"Strelilo to, akoby poplašňák, mám tam vedrá, ktoré mám na balkóne, mám tam aj tašku pre psíka a to začalo horieť, malý plameň to bol, hodil som tam starú plachtu, ale požiar bol uhasený," vysvetľuje majiteľ kolobežky.

"Našťastie sa pán, ktorý hasil tú kolobežku, nezranil," zhrnul situáciu veliteľ zásahu.

"Zľaknutý som ešte doteraz, ešte stále mi búši srdce," priznal sa Žilinčan.

Za kolobežku Slavo zaplatil viac ako 600 eur, no reklamácia by bola až príliš komplikovaná. Slavomír si radšej objedná novú.

Rýchle a zábavné, ale zároveň nebezpečné, aj keď nehoria - aj to sú elektrokolobežky:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy