Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragický požiar: Sused pre záchranu suseda riskoval svoj vlastný život
Zdielať na

Tragický požiar: Sused pre záchranu suseda riskoval svoj vlastný život

TURČIANSKE TEPLICE / Rodič troch malých detí riskovali pre záchranu suseda vlastný život. Otec rodiny si požiar vo vedľajšom dome všimol v utorok neskoro večer. Utekal k nemu a rozbil dvere aj okno, aby Miroslava dostal z plameňov von. Žiaľ, jemu už pomôcť nedokázal. Zachránil ale aspoň zvieratá, ktoré v poslednej chvíli vyhodil von oknom.

O ôsmej večer videli Miroslava ako si pred domom rúbe drevo. O pol jedenástej bola jeho chalupa v plameňoch.

Starší muž žil v dome sám len so psíkom a mačkou, prečo začalo horieť nevedno. Milan otec troch detí napriek plameňom riskoval vlastný život, aby Mira zachránil. "Muž utekal hore. Vbehol do horiaceho domu, snažil sa ho vytiahnuť, ale už sa nedalo. Plamene boli moc veľké na to, aby ho dostal von," opísala nehodu suseda Katka Franeková. Napriek všetkému do horiaceho domu vošiel ešte raz, pre mačku a Mirovho psíka. 

Približne 8 ročný psík prežil v noci obrovskú traumu a zrazu zostal úplne sám. "Oni stále čakali pri pánovi. Psík nechcel od neho odísť, musel ho vytrhnúť a vyhodiť z okna," uviedla suseda Franeková. Rodina nebohého Mira si Bojara vziať nechce, manželia ktorí ho teraz u seba majú však majú vlastných zvierat príliš veľa, Bojarovi tak budú hľadať novú rodinu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy