Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bola to naháňačka, pri ktorej svedkom behal mráz po chrbte. Humenčanov pobúril postup polície
Zdielať na

Bola to naháňačka, pri ktorej svedkom behal mráz po chrbte. Humenčanov pobúril postup polície

HUMENNÉ / Za volant si sadol napriek tomu, že mu policajti pre alkohol pred pár mesiacmi zadržali vodičský preukaz. Jeho divokú jazdu chceli cez víkend zastaviť viaceré hliadky, no skončilo sa to naháňačkou a nehodou. 26-ročný muž z Veľopolia nafúkal takmer dve a pol promile. Do redakcie sa nám ozvali viacerí pobúrení Humenčania a nepáči sa im postup polície. Vodiča totiž zo zadržania prepustili na slobodu.

Pri tom, čo 26-ročný mladík za volantom predviedol, mnohí stuhli a báli sa, aby niekoho pri divokej jazde nezrazil. Snažili sa ho zastaviť viaceré policajné hliadky, no bezúspešne. "Zaplo majáky, blokovalo cestu, on ich obišiel a rovno na mňa. Ja som mal celú rodinu v aute s deťmi, keby nabúral, neviem, ako by to napadlo," hovorí svedok Radoslav Radan. "Vodič nafúkal takmer 2,5 promile," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Spomalilo ho až vozidlo, ktoré poškodil a následne prišla stopka v piliere nadjazdu. Vodič síce z miesta nehody odchádzal na zadnom sedadle policajného auta, no v cele policajného zaistenia neskončil. Pri kolízii sa zranil a potreboval pomoc lekárov.

Do redakcie sa nám ozvali viacerí Humenčania

Ktorých divoká jazda pobúrila a čakali razantnejší zákrok polície. "Prípad nebol riešený v superrýchlom konaní. Vodič bol prepustený z dôvodu jeho zdravotného stavu, následne bol hospitalizovaný v nemocnici," informuje Ligdayová. 

Podľa nemocnice zranenia po nehode vážne neboli

"Pacient utrpel len ľahšie zranenia. Bol ošetrený na urgentnom príjme a prepustený do domáceho liečenia. Aktuálne je hospitalizovaný v humenskej nemocnici pre iné ochorenie," informuje hovorkyňa nemocnice v Humennom Jana Fedáková. "Nemôžem sa vyjadrovať, som v nemocnici, je mi zle, mám polámaný stavec," uviedol obvinený vodič. Po týchto slovách zložil a hoci sme mu volali znova, mal opakovane obsadené. 

26-ročný vodič má na krku hneď dve obvinenia

Pre alkohol za volantom, trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a za to, že jazdil bez vodičského preukazu, aj trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia. O vodičský preukaz prišiel pred pár mesiacmi a zadržaný ho má až do roku 2024. Dôvodom bol alkohol. "Vodičovi bol udelený zákaz činnosti z dôvodu jazdy pod vplyvom alkoholu nad jedno promile," informuje Ligdayová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy