Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Čo sa stalo vo výťahu na Legionárskej? Suseda opísala osudné minúty
Zdielať na

Čo sa stalo vo výťahu na Legionárskej? Suseda opísala osudné minúty

BRATISLAVA / Vo výťahu v bytovom dome na Legionárskej ulici prišlo o život batoľa a jeho matka leží v nemocnici s ťažkými zraneniami. Tragédia sa odohrala 9. mája a policajti príčinu nešťastia stále prešetrujú. Suseda opísala čo sa stalo.

Mama s ani nie mesačným batoľaťom mala nastupovať do výťahu. Ten sa zo zatiaľ neznámych príčin mal dať do pohybu.

Nešťastie sa stalo sa na prízemí. Výťah sa mal pohnúť smerom nahor, je pritom vybavený aj vnútornými dverami. "Výťah sa dostal do pohybu, bez toho žeby boli zatvorené tie vnútorné dvere," vysvetlila suseda. Zraneného trojtýždňového chlapčeka našli hasiči v priestore výťahu. Napriek snahe o jeho záchranu vážnym zraneniam podľahol. Dvadsaťpäťročná žena bola zaseknutá medzi výťahom a výťahovou šachtou. Z priestoru ju vyslobodili až hasiči. "Ženu sa záchranárom podarilo oživiť. V kritickom stave a v umelom spánku ju transportovali do nemocnice," informovala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová. O stave pacientky povedala viac hovorkyňa nemocnice v Bratislave Eva Kliská: "včera k nám bola prevezená žena v kritickom stave s mnohopočetnými poraneniami. Momentálne sa nachádza v umelom spánku a hovoriť v tejto chvíli o prognóze je veľmi predčasné. Samozrejme, naši lekári robia všetko pre jej záchranu." 

Podľa informácii TV JOJ bola na mieste aj babka a mama zranenej ženy. Tá ale išla po schodoch, aby im hore pomohla otvoriť výťahové dvere. "Ja som ratovala ledva tú mamičku, ona bola úplne v šoku," konštatovala suseda, ktorá býva v tom istom vchode. Policajní vyšetrovatelia na mieste dokumentovali stopy tejto tragickej udalosti viac ako 4 hodiny. "V prípade tragickej udalosti, ktorá sa stala 09.05.2021 na Legionárskej ulici v Bratislave začal vyšetrovateľ prvého bratislavského okresu trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Veronika Martiniaková. 

Oficiálne stanovisko polície k tomuto prípadu je naďalej nejasné. Hovorí o úmrtí a vážnych zraneniach po zaseknutí sa vo výťahu. "V poobedňajších hodinách sme na linke 158 prijali oznámenie o zaseknutí osôb vo výťahu v jednom z obytných domov na Legionárskej ulici v Bratislave. V dôsledku tejto tragickej udalosti malo dôjsť k úmrtiu maloletého dieťaťa a k ťažkým zraneniam ženy, ktorá bola prevezená do nemocnice," opísala hovorkyňa Martiniaková. Napriek podrobnému skúmaniu ani dnes neodpovedali na otázky o tom, čo sa vo výťahu stalo a ako došlo k vážnym zraneniam mladej ženy, ktorá stále bojuje o život a bábätka, ktoré nešťastie neprežilo.

Revízia bola urobená včas

V súvislosti s tragédiou, ktorá sa stala na Legionárskej ulici v Bratislave sme zisťovali, kedy naposledy výťah v bytovom dome kontroloval technik. Majiteľom budovy, kde vo výťahu zomrelo len niekoľkotýždňové bábätko a jeho matka je vo veľmi vážnom stave v nemocnici, je Cirkevný zbor Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania Bratislava Legionárska. Ten nám potvrdil, že revízie výťahu boli urobené načas. "Je nám nesmierne ľúto tragickej udalosti, ktorá sa včera udiala. Momentálne prebieha vyšetrovanie, sme plne nápomocní vyšetrovateľom. Odovzdali sme im včera revízny denník, revíznu knihu toho výťahu, kde bolo dokladované ako boli robené revízie," uviedol predsedajúci farár Martin Šefranko. "Revízia bola urobená v novembri 2020 a februári 2021. Bola tam pečiatka okrúhla a podpis, že on by neumožnil ten technik používanie výťahu, keby to nebolo v poriadku, to je samozrejmé," doplnil Šefranko. 

Viac v reportáži kolegyne Hany Liptákovej

Súvisiace články

Najčítanejšie správy