Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dramatická záchrana mladého srnčeka: Hasiči museli vypustiť vodu z cisterny a použiť lezeckú techniku
Zdielať na

Dramatická záchrana mladého srnčeka: Hasiči museli vypustiť vodu z cisterny a použiť lezeckú techniku

ROŽŇAVA / Rožňavskí hasiči zachraňovali mladého srnčeka, ktorý spadol do takzvanej Serényiho cisterny uprostred Plešiveckej planiny. Hasičov na uviaznuté zviera v technickej pamiatke upozornili náhodní turisti. Náročná však nebola len samotná záchrana vyčerpaného srnčeka, ale aj cesta ťažko dostupným terénom.

Plešivecká planina je známa svojim zradným terénom, na ktorý doplatili aj hasiči. "Keďže terén bol veľmi zlý, premočený a nedostupný, jednotka zapadla," skonštatoval veliteľ zásahu Rastislav Greško.

Hasiči museli konať rýchlo. Jedinou možnosťou bolo vypustiť vodu z cisterny aby odľahčili auto. Našťastie sa dostali na miesto včas, srnčeka našli v nádrži ešte živého. "Srnec sa nachádzal v Serényiho cisterne, bol značne vyčerpaný," zhodnotil Greško.

Dôležitá bola príprava záchrany. Voda bola hlboká a výška stavby je približne štyri metre. Hasiči sa ku srnčekovi dostali pomocou rebríka a lezeckej techniky. Po celý čas sa istili lanami. "Srnec bol už tak unavený, že sme si ho podávali postupne po rebríku až kým sme ho vybrali," uviedol veliteľ zásahu.

Hasičom sa teda srnčeka podarilo zachrániť a ten sa im pred očami rozutekal do voľnej prírody. "Najskôr bol taký unavený ale potom už nabral smer a utekal asi za mamou," uzavrel Rastislav Greško.

?S.E.R.I.Á.L? HASIČI ZACHRAŇUJÚ ZVIERATKÁ ?‍? ? Záchrana srnčeka z vodnej nádrže ? Hasiči z Rožňavy boli včera...

Uverejnil používateľ Hasičský a záchranný zbor Piatok 7. mája 2021

Súvisiace články

Najčítanejšie správy