Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Policajná naháňačka na bratislavskom obchvate: Muž išiel v protismere, hrozí mu basa na tvrdo
Zdielať na

Policajná naháňačka na bratislavskom obchvate: Muž išiel v protismere, hrozí mu basa na tvrdo

BRATISLAVA / Policajná naháňačka na bratislavskom obchvate zo začiatku týždňa má dohru. Pezinčana obvinili a hrozí mu basa na tvrdo. 32-ročný Michal prešiel po diaľnici kilometre v protismere. Nezastavili ho ani výstrely.

Vo videu môžete vidieť zábery z pondelkovej noci. 32-ročný Pezinčan si to na diaľnici v protismere uháňal niekoľko kilometrov, až kým ho nezaregistrovala hliadka. Keď za ním diaľničná polícia vyštartovala, dupol na plyn a dal sa na únik. Ručička tachometra sa miestami vyšplhala až na rýchlosť 160 km za hodinu. Policajti mu dokonca prestrelili tri pneumatiky. Napriek tomu nezastavoval. "Keď som to videl, neveril som vlastným očiam, že čo ten blázon vyvádza v protismere. Podľa mňa šiel tak 150 km. A tí policajti jak ho naháňali, tak to klobúk dole," povedal svedok.

Naháňačku ukončili policajti, keď 32-ročnému Michalovi zablokovali cestu. Ten do nich, ale ešte zozadu narazil. Z auta odmietol vystúpiť a zamkol sa v ňom. Po pár sekundách sa chcel dať opäť na únik, no hliadka mu rozbila okno a z auta ho vytiahla. S putami na rukách ho previezli na oddelenie. Policajné psy mu medzitým prehľadali auto.

"V tomto prípade drogová trestná činnosť nebola potvrdená," uviedla hovorkyňa KR PZ BA Veronika Martiniaková. Stále, však platí že vodič bol pravdepodobne pod vplyvom drog. Čo buď potvrdia, alebo vyvrátia výsledky z expertíz. Michala medzičasom už obvinili. "Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ Bratislava II vzniesol obvinenie 32-ročnému Michalovi P. z Pezinka pre zločin útoku na verejného činiteľa," vyjadrila sa Martiniaková. Podľa informácií TV JOJ je Michal aktuálne v Pezinku na psychiatrii. Ak sa mu preukáže vina, v base si môže posedieť až 8 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy