Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Šialený počin aktivistky: Ruku si prilepila o cestu, telom blokovala kruhový objazd
Zdielať na

Šialený počin aktivistky: Ruku si prilepila o cestu, telom blokovala kruhový objazd

MLADÁ BOLESLAV / Unikátnu formu protestu zvolila česká aktivistka, ktorá sa rozhodla blokovať kruhový objazd. Ruku si prilepila k ceste sekundovým lepidlom. Na mieste nastala panika.

​Tak s tým sa ľudia za volantom len tak nestretnú. Na začiatku kruhového objazdu sedela na vozovke žena, ktorá mala na krku zavesený plagát. Ženu nedokázali odvliecť preč, nakoľko mala prilepenú ruku k vozovke. Museli sme natáčať tak, aby sme neprezradili, kde sme a zverejniť sme tiež nemohli ani meno samotnej aktivistky. Také boli podmienky rozhovoru s aktivistkou prilepenou k ceste. "Samozrejme, že to bolo nepríjemné a nešlo o situáciu, v ktorej by som sa chcela ocitnúť každý deň," povedala nám aktivistka.

Na mieste zasahovali policajti, hasiči i záchranári. "Bolo to za pomoci hasičov, ktorí nám požičali vozidlo a tiež prostriedok, ktorý rozpustil lepidlo, ktorým bola prilepená k vozovke. Ruku sa nám podarilo odlepiť, záchranári ju ošetrili a previezli do nemocnice do Mladej Boleslavy," uviedla Petra Homolová, hovorkyňa českej záchrannej služby. Neobvyklý spôsob protestu sa podaril, odvážny, aj keď podľa mnohých až šialený kúsok, prilákal záujem médií. A o to protestujúcim ide najviac, aby o nich bolo počuť. "Chceme upozorniť na klimatickú krízu, pretože to treba riešiť, je to veľká hrozba pre ľudstvo," dodala aktivistka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy