Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hasič sa zo strechy paneláka pokúsil zachrániť ženu sediacu na parapete 11. poschodia. Skončilo to tragicky
Zdielať na

Hasič sa zo strechy paneláka pokúsil zachrániť ženu sediacu na parapete 11. poschodia. Skončilo to tragicky

BRATISLAVA / 39-ročná žena chcela spáchať samovraždu skokom z 11. poschodia. Zasahujúci hasič sa jej v tom snažil zabrániť. V okamihu zákroku ale vypadla z okna a na mieste zomrela. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

TV JOJ má k dispozícií dve videá, ktoré celú záchrannú akciu aj s tragickým koncom zachytávajú. Na zázname je vidieť, ako žena sedí na parapetnej doske v obrovskej výške a v ruke drží telefón. Podľa informácií TV JOJ bola v kontakte s priateľom, ktorému údajne písala, že chce skočiť. Za malú chvíľu na miesto dorazili policajti a hasiči. Veliteľ zásahu rozhodol, že sa k žene pokúsia zlaniť a dostať ju tak do vnútra bytu, pretože iná možnosť nebola.

Podľa vyjadrení hasičov záchranný tím nemohol bezpečnostné dvere na byte vyvaliť, pretože hrozilo, že by žena v skratovom konaní vyskočila z okna. "Záchranná akcia, bohužiaľ, nebola úspešná a osoba po páde z 11. poschodia zraneniam na mieste podľahla," informovala Katarína Križanová, hovorkyňa prezídia Hasičského a záchranného zboru. TV JOJ sa podarilo spojiť so svedkom, ktorý celú tragickú udalosť videl na vlastné oči. "Možno sa mu šmykla noha a ona v tej sekunde sa mu chytila nohy asi inštinktívne a to máš iba 10 cm keď nemáš ťažisko na parapete a on ju iba nadvihol o 10 centimetrov a už iba stratila rovnováhu. To bolo úplne vidieť, že ona sa chytila tej jednej nohy a on ju vyniesol, jeho to lano proste vynieslo von," opísal incident svedok. To ako k celému nešťastiu prišlo odhalí vyšetrovanie. Policajní vyšetrovatelia do neskorej noci z miesta zabezpečovali rôzne dôkazy. "Vo Vami uvedenom prípade vyšetrovateľ PZ Okresného riaditeľstva PZ Bratislava V začal dňa 02.05.2021 trestné stíhanie pre trestný čin Usmrtenia podľa § 149 ods. 1, ods. 2 písm. a) Trestného zákona. V súčasnosti sú v danej veci vykonávané procesné úkony s cieľom jej náležitého objasnenia," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Veronika Martiniaková. Podľa miestnych obyvateľov nebohá žena mala psychické problémy, pretože pred niekoľkými týždňami pochovala otca. "HaZZ vyjadruje úprimnú ľútosť nad udalosťou, pri ktorej nebolo možné osobu zachrániť, pričom boli nasadené všetky dostupné sily a prostriedky zboru. Zasahujúci hasiči postupovali v súlade so všetkými predpismi, v maximálnej snahe zachrániť život osoby," konštatovala hovorkyňa Katarína Križanová. Hasič, ktorý sa k žene zlaňoval po zásahu skončil v rukách psychológov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy