Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Senior (76) hádzal po svojej manželke nábytok. V strachu o život z domu ušla
Zdielať na

Senior (76) hádzal po svojej manželke nábytok. V strachu o život z domu ušla

STAKČÍN, OKRES SNINA / Dôchodca sa na manželku nahneval tak, že po nej začal hádzať nábytok. Žena v strachu o život z domu ušla a útočník skončil za mrežami policajnej cely. Obvinili ho z nebezpečného vyhrážania a v super rýchlom konaní už pozná aj právoplatný trest.

Na muža zavolala políciu jeho 71-ročná manželka. K incidentu malo dôjsť v jednom z domov na tejto ulici v obci Stakčín. Pani Mária nám povedala, že jej manžel trpí veľkými bolesťami hlavy a tie v kombinácii s hádkou vyvrcholili do takého ataku, že po žene mal muž hádzať nábytok. "Viete, čo? Že on mal takú silu, že normálne nadvihol stôl a šmaril so stolom," hovorí pani Mária. 

Neskôr mal po nej hádzať aj stoličky

"Tá už ženu zasiahla. Napadnutá žena spadla na zem, no v strachu o svoj život i zdravie rýchlo utiekla z domu preč. Agresívny muž sa žene neustále vyhrážal zabitím," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Skončil za mrežami cely

Po príchode na miesto policajti 76-ročného muža zadržali a obmedzili mu osobnú slobodu. A prišlo aj obvinenie z prečinu nebezpečného vyhrážania. V superrýchlom konaní sa zo skutku zodpovedal pred sudcom. Ešte predtým mu manželka na políciu odniesla peniaze, aby sa v prípade prepustenia mal za čo vrátiť domov.

"On sa sťažuje stále, že ho bolí hlava a dostáva veľké nervy. Ja si myslím, že on je chorý veľmi," hovorí Mária. "Obvinený bol sudcom pre prípravné konanie OS Humenné uznaný za vinného, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní 6 mesiacov s podmienečným odkladom výkonu uloženého trestu na skúšobnú dobu jedného roku," informuje hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. 

Trestný rozkaz je právoplatný. Podľa slov manželky ho rodina viackrát chcela vziať k odbornému lekárovi, no on to odmieta. "On nejde nikde, on doktorom neverí, on sa musí ísť liečiť. Bohvie, čo by vystrojil," hovorí Mária. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy