Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Obžalovaný vodič, ktorý smrteľne zrazil chlapca na bicykli v Nitre, sa súdu nedožil
Zdielať na

Obžalovaný vodič, ktorý smrteľne zrazil chlapca na bicykli v Nitre, sa súdu nedožil

NITRA / V prípade smrti 11-ročného chlapčeka na bicykli, ktorého zrazil vodič auta, trestné stíhanie zastavili. Vinník nehody podľahol ťažkej chorobe. Zrážka sa stala v roku 2017 v Nitre.

V prípade tragickej nehody z pred troch rokov, pri ktorej zomrel 11-ročný chlapec, došlo k zastaveniu stíhania krátko potom, ako bola podaná obžaloba na súd. Trestné stíhanie bolo zastavené uznesením Okresného súdu Nitra z dôvodu, že obžalovaný zomrel.

​Na vyšetrovaní pracovali policajti spolu so znalcami dlhé dni a mesiace, práve preto sa malo pojednávať až po troch rokoch od tragédie. Vyšetrovanie trvalo dlhšie z dôvodu vykonávania zložitého znaleckého dokazovania." informuje hovorca prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček.  

​K zrážke došlo v júni 2017 v Nitre za kruhovým odjazdom v smere na Zobor

Samko prechádzal na bicykli z jednej strany cesty na druhú aj so svojou mamou, ktorá bicykel tlačila vedľa seba. Z ničoho nič sa na nich vyrútilo luxusné auto a chlapca zrazilo."Ja som sa pozeral do zrkadla spätného a zrazu náraz," hovorí vodič. 

Zranené dieťa záchranári previezli do nemocnice, kde zomrelo

Vodič bol po nehode v šoku. Vtedy znalec podľa prvotných zistení hovoril o tom, že zrážku spôsobila nepozornosť. "On išli a mohli ho vidieť a vodič mohol tiež reagoval," hovorí znalec z oboru dopravy Jozef Veverka. 

​Pár týždňov po tragédii na miesto kde sa zrážka stala umiestnili takzvaný bicykel duchov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy