Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Maxim (15) mal dobodať dôchodcu 29 bodnými ranami. Okresný súd ho ponecháva vo väzbe
Zdielať na

Maxim (15) mal dobodať dôchodcu 29 bodnými ranami. Okresný súd ho ponecháva vo väzbe

ŽILINA / Pätnásťročný Maxim z Liptovskej Porúbky sa postavil pred sudcu Okresného súdu v Žiline. Podľa polície mal surovo zavraždiť 82- ročného dôchodcu z obce Jamník. Sudca rozhodoval o tom, či mladíkovi predĺži väzbu, v ktorej sa ocitol vlani v októbri. Už čelí obžalobe.

Policajný vyšetrovateľ už uzavrel spis ohľadom prípadu 15-ročńého Maxima. Mladík sa mal dopustiť tohto najhoršieho činu – brutálnej vraždy. "Vo veci bola podaná obžaloba, vec je v štádiu konania pred súdom," konštatoval prokurátor. 

Podľa obžaloby Max mal dlžoby, ktoré nedokázal splatiť. Dohodol sa preto s kamarátmi, že okradnú staršieho pána Viliama, ktorého si vytypovali, pretože vedeli, že má peniaze. Prišli teda k nemu a dvakrát sa ho snažili odlákať, no poslal ich preč. "My sme videli, že sa chlapci rozprávajú, ale ktorý zabil, ja neviem," povedala miestna obyvateľka.

 Podľa polície sa ale partia chlapcov nevzdala svojho zámeru a rozhodla, že Maxim pôjde do domu, aby dokonal krádež. Keď vošiel dovnútra, pán Viliam pozeral televíziu a vtedy ho mal tínedžer napadnúť vreckovým nožom. "Tu mal opakovane do hornej časti tela bodať 82 -ročného dôchodcu. Spôsobil mu zranenia, ktorým na mieste podľahol," informovala bývalá hovorkyňa Jana Balogová.

Pätnásťročný chlapec mu údajne zasadil až 29 bodných rán. "Takto zabiť nevinného človeka dobrého pre peniaze," reagovala miestna obyvateľka. "K dnešnému neverejnému zasadnutiu môžem povedať to, že Okresný súd v Žiline rozhodol, že ponecháva obvineného Maxima M. vo väzbe,"  uviedol prokurátor. A na budúci mesiac začne jeho súdny proces. Vzhľadom na jeho vek mu hrozí maximálny trest 12 a pol roka straty slobody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy