Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ozbrojení kukláči zadržali v Košiciach sedem ľudí. Medzi zadržanými bola aj matka s dcérou
Zdielať na

Ozbrojení kukláči zadržali v Košiciach sedem ľudí. Medzi zadržanými bola aj matka s dcérou

KOŠICE / V pondelok zasahovala polícia v Košiciach. Od hlavy až po päty zamaskovaní a ozbrojení kukláči v pondelok ráno zadržali až sedem ľudí. Medzi nimi bola aj matka s dcérou, ktoré podľa polície ovplyvňovali svedkyňu, čím sa dopustili trestného činu marenia spravodlivosti.

Už od skorých ranných hodín zasahovali desiatky policajtov v košickej mestskej časti Šaca. Nepríjemný budíček a výbornú robotu odviedli policajti za asistencie hasičov a pohotovostného policajného útvaru viacerým osobám na sídlisku.

Celá akcia trvala menej ako hodinu a v putách skončili viacerí

"Počas policajnej akcie policajti zadržali sedem podozrivých osôb, pričom päť z nich bolo po vykonaní potrebných procesných úkonov zo zadržania prepustených," informuje hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová. 

Zadržané boli dve osoby 

Zadržané ostali dve osoby, konkrétne 62-ročná matka a 35-ročná dcéra, ktoré mali v marci opakovane nabádať 41-ročnú Košičanku, aby zmenila svoje svedecké výpovede. Išlo o trestné konanie v súvislosti s neoprávneným poberaním rodinných prídavkov. "Vyšetrovateľ v tejto súvislosti obvinil dve ženy vo veku 35 a 62 rokov zo zločinu marenia spravodlivosti," informuje Mésarová . 

Obom ženám v prípade dokázania viny hrozí 3 až 8 ročné väzenie

"Vyšetrovateľ PZ zároveň spracoval podnet na ich väzobné stíhanie," informuje Mésarová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy